Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns pakt pole position voor seizoenopener Blancpain GT Series Sprint Cup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 april 2018 08:50 • Print artikel

Onder een stralende zon begon de Blancpain GT Series Sprint Cup aan haar eerste kwalificatie van het seizoen. Met 22 auto's, veel Nederlanders en Belgische coureurs, was er veel drukte op de baan.

Blancpain GT Series Sprint Cup
In de eerste, 20 minuten durende, kwalificatiesessie leek de Lamborghini van Christian Engelhart bovenaan te blijven. Dit leek tot vijf minuten voor het einde van de sessie toen Dries Vanthoor in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS naar de toppositie ging. Steijn Schothorst was de beste Nederlander op plaats vijf. Stuart Leonard, teamgenoot van Robin Frijns, plaatste zijn Audi op plaats negen. Pieter Schothorst reed de veertiende tijd. Tot slot noteerde Piti Bhirombhakdi, teamgenoot van Carlo van Dam de Ferrari 488 op plaats achttien.

Robin Frijns
De tweede sessie opende rustig, maar halverwege was er een incident met Felix Serrales. Kort nadat Giacomo Piccini voor een rode vlag zorgde bij het raken van een pilon spinde Felix Serrales. De coureur uit Puerto Rico spinde op hoge snelheid in de Villeneuve chicane. Nadat de groene vlag weer zwaaide noteerde Robin Frijns de snelste tijd. Met zeven minuten te gaan opnieuw een rode vlag vanwege de pilon in de Villeneuve chicane. Frijns eindigde bovenaan maar de tijd van Frijns was "under investigation", in verband met het raken van de pilon in de Villeneuve chicane. Aan het einde van de spinde Pierre Feligioni met de Boutsen Ginion Lamborghini Gallardo R-EX.

Frijns gaf aan dat hij gedurende zijn snelle ronde niks geraakt had. Dit werd door de wedstrijdleiding bevestigd en zijn snelle ronde, en daarmee de pole position bleef staan. "Op Circuit Zolder mag je géén fouten maken," sprak de snelle Nederlander. "Alleen dan is het mogelijk om een snelle tijd te rijden."

Nederland was sterks vertegenwoordigd in de top tien. Na Frijns was Steijn Schothorst de beste Nederlander. Teamgenoot Kelvin van der Linde reed de vierde tijd. Carlo van Dam pakte de pole position in de Pro/Am klasse met een vijfde plaats overall. Loris Hezemans start de kwalificatierace op plaats zeven voor GRT Grasser. Tot slot Pieter Schothorst, de Nederlander start vanaf plaats veertien.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS