Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Lamborghini verstoort Audi-feest op Circuit Zolder

Uitgegeven door Dirk Kempen • 7 april 2018 15:21 • Print artikel

ZOLDER - Robin Frijns werd toch bestraft voor het raken van de pilon, en het veroorzaken van een rode vlag. Frijns verloor zijn snelste tijd en zijn teamgenoot Stuart Leonard start vanaf plaats twaalf. Audi fabriekscoureur Dries Vanthoor startte vanaf pole position, naast Christian Engelhart.

null
Dries Vanthoor had een sterke start van de race. De jonge Belg had geen moeite om Christian Engelhart achter zich te houden. In het middenveld had Albert Costa moeite om de Lexus RC F op de baan te houden. De Spanjaard ging door het grind en gras, hij viel uit met koelingsproblemen. Van de Nederlandse rijders was Steijn Schothorst het beste bij de start, de jonge Nederlander hield de vierde plaats. Leonard won drie plaatsen in de eerste ronde. De Brit had weinig moeite om de debutant Vladimir Atoev voorbij te gaan in de Villeneuve chicane. Atoev sneed de chicane af en moest een plaats afgeven aan Mathieu Jaminet.

Een andere debutant Gilles Magnus was in gevecht voor de top vijf. De 18-jarige Belg stond onder druk van Nico Bastian. In de eerste bocht ging de Duitser zijn jonge concurrent voorbij. Ezequiel Perez Companc en Stuart Leonard profiteerden. Het duo kwam snel dichtbij de jonge Belg om er snel voorbij te gaan.

null
De als tweede geplaatste Engelhart ging vroeg in de pits voor de rijderswissel. Het team van GRT Grasser deed een snelle pitstop. Dries Vanthoor van Belgian Audi Club Team WRT volgde daarna. Voor Vanthoor was het een tegenvallende stop, het verschil was groot genoeg waardoor de GRT Grasser Lamborghini van Bortolotti naar de leiding in de race ging. Leonard gaf het stuur over aan Robin Frijns. Frijns had weinig moeite om snelheid te vinden. Binnen enkele ronden zette de Limburger Andrea Caldarelli onder druk om hem in de eerste bocht te passeren voor plaats vijf.

Een fout van Will Stevens zorgde voor een spannende slotfase. Christopher Mies kwam vlak achter de Brit in de strijd voor plaats twee. Hoewel Mies steeds binnen één seconde van zijn teamgenoot reed nam hij geen risico. Bortolotti won met vijf seconden voorsprong, voor Stevens en Mies.

Steijn Schothorst was de beste Nederlander op plaats vier, vóór Robin Frijns op plaats vijf. Carlo van Dam won het Pro/Am klassement samen met Piti Bhirombhakdi. Pieter Schothorst en Loris Hezemans vielen uit met technische problemen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS