Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

FIA en SRO: Nieuwe regels maken einde aan "Prototype GT3"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 11 maart 2018 14:29 • Print artikel

De FIA en SRO hebben nieuwe regels aangekondigd met betrekking tot de GT3 auto's. Auto's volgens het Group GT3 reglement, zoals we die kennen uit de Blancpain GT Series en FIA GT World Cup, zijn gebaseerd op straatauto's. Echter ontwikkelen sommige fabrikanten auto's speciaal voor de GT3-reglementen, hier wil de FIA een stokje voor steken.

null

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe modellen beschikbaar gekomen in de Group GT3 klasse. De Cadillac ATS-VR bijvoorbeeld. Cadillac heeft slechts drie auto's gebouwd, waarvan er géén enkele beschikbaar kwam voor de klanten. Een ander voorbeeld is Callaway dat haar Corvettes ook niet in productie neemt.

Volgens de nieuwe regels moet een fabrikant de straatversie van de GT3 auto binnen 12 maanden na lanceren in productie nemen. Binnen twee jaar moeten er 20 stuks gemaakt zijn. Hoewel de grote fabrikanten, zoals Ferrari, Mercedes-AMG en Audi hier geen probleem mee hebben, kan het ook de toegang voor kleine fabrikanten blokkeren. De kans is erg klein dat we auto's zoals de Morgan Aero 8 of Ascari KZ1 ooit terugzien op dit podium.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS