Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Blancpain GT Series: een wisselvallig weekend met een flinke crash voor het Belgian Audi Club Team WRT

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 juni 2019 09:16 • Print artikel

Het Circuit Paul Ricard, waar afgelopen zaterdag de derde race van de Blancpain GT Series Endurance Cup werd verreden, was het Belgian Audi Club Team WRT niet echt genegen. In de tweede ronde van de 1000 Km van Paul Ricard werd Ezequiel Perez-Companc achteraan aangetikt door de Bentley van Derek Pierce toen hij – tegen ongeveer 280 km/h – de snelle Signes-bocht aansneed. Terwijl de Audi R8 LMS #2 begon te schuiven, nam de jonge Argentijn de Ferrari van Florian Scholze mee, waarna de beide wagens met een harde klap in de vangrails eindigden. Hiermee kwam niet alleen zeer vroeg een einde aan de verwachtingen van Ezequiel en zijn teamgenoten, Alex Riberas en Dries Vanthoor, ook was er grote bezorgdheid rond de gezondheidstoestand van de Audi-rijder. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar de medische post op het circuit en vervolgens in de ziekenhuizen in La Ciotat en Marseille waar Ezequiel grondig onderzocht werd. Uiteindelijk kwam er verlossend nieuws en kon het Belgian Audi Club Team WRT een zucht van opluchting slaken.

Belgian Audi Club Team WRT

De R8 LMS #10 van Charles Weerts, Rik Breukers en Norman Nato was (met een 12e plaats) de best gepositioneerde “Belgische” Audi op de startgrid en kon het leed van het team ietwat verzachten. De jonge Belg, die nog steeds maar aan zijn eerste seizoen in de GT-racerij toe is, reed op een bepaald ogenblik in de Top 5 en wist zich te meten met gevestigde waarden uit de GT3-wereld. Aan het einde van zijn stint, kwam de 18-jarige jongeman uit Aubel tijdens een neutralisatie echter vast te zitten achter een trage Lamborghini (lekke band), welke hij niet mocht voorbijsteken. Het tijdsverlies deed de #10 terugvallen in het klassement. Hoewel hij een goed ritme aan de dag kon leggen, verloor Rik Breukers wat tijd in een spin alvorens de Fransman Norma Nato, die een zeer overtuigend debuut in het kampioenschap afwerkte, de job afrondde met een 13e plaats in de uiteindelijk uitslag, die weliswaar geen loon naar werken was voor het team.

Meer dan ooit wendt het Belgian Audi Club Team WRT de blik op het Circuit de Spa-Francorchamps en de TOTAL 24 Hours of Spa, die zullen plaatsvinden van 25 tot 28 juli. Voordien schakelt de belangrijkste GT3-competitie ter wereld, op 29 en 30 juni, over op sprintmodus met een wedstrijd van de Blancpain GT World Challenge Europe in Misano.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS