Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Aangepaste kalender voor debuterende GT4 Belgium Cup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 1 april 2018 10:01 • Print artikel

De GT4 Belgium Cup is officieel gelanceerd door de SRO. De klasse maakt haar debuut als onderdeel van de GT4 European Series op Circuit Zolder. Echter, omdat de GT4-klasse, wereldwijd, een grote groei kent, was er een probleem. De grid van 47 auto's op Circuit Zolder was volgeboekt. Dit probleem is nu opgelost door de limiet te verhogen naar 60 bolides. De Belgische deelnemers kennen een eigen klassement, voor de GT4 Belgium Cup.

null
Op 7-8 april racen de GT4 European Series en GT4 Belgium Cup op Circuit Zolder. Dit is voor het eerst sinds 2012 dat een officiële GT4-klasse in de Belgische Kempen rijdt. In het Dutch GT4 won Ricardo van de Ende destijds twee van de drie races, één samen met Nick Catsburg. De derde race werd gewonnen door Phil Bastiaans. Van der Ende is er nu weer bij, in een McLaren 570S van Equipe Verschuur.

In de originele kalender stond er één race extra. De GT4-races tijdens de ADAC Truck Grand Prix op de Nürburgring 31 juli en 1 augustus tellen niet meer mee voor de GT4 Belgium Cup. De races tellen alleen mee voor de GT4 Central European Cup.


Kalender

Zolder 7-8 april
Spa-Francorchamps 21-22 juli
Nürburgring 15-16 september
Zandvoort 6-7 oktober

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS