Karting • Belgisch Kampioenschap

Weer een titel voor Kaï Rillaerts: kampioen in de BMC! Nu op naar de Grand Finals in Portugal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2017 09:15 • Print artikel

GENK – Hij won vier van de zes rondes van het BMC-kampioenschap en mag zich sinds zondag Belgisch kampioen noemen in de Minimax-klasse. Karter Kaï Rillaerts heeft een superseizoen achter rug. De tienjarige piloot uit Tremelo werd eerder dit seizoen al kampioen in het BNL-kampioenschap. Als fraai toetje mag hij nu naar de Rotax Max Grand Finals in Portugal en de internationale wedstrijd in Al Ain.

Kaï Rillaerts

In Genk voegde Kaï dus opnieuw een gouden prestatie aan zijn palmares toe. Zijn resultaten van het afgelopen seizoen evaluerend, kun je zonder schroom concluderen dat de sympathieke Belg dit seizoen overtuigend de beste was in de Minimax-klasse. Zowel het BNL- als het BMC-kampioenschap winnen is namelijk niet niks.

“Ik ben echt superblij”, was de logische reactie van Kaï. “Ik heb in de BMC bijna alles gewonnen. Maar ik heb daar dan ook veel voor getraind.” Hij heeft zodoende veel geleerd. “Dat ik langer geduld hebben met inhalen bijvoorbeeld. Soms wel tot de laatste ronde. En dat je met je hoofd moet rijden, dat je slim moet zijn tijdens de race.”

Welnu, dat heeft zijn uitwerking duidelijk niet gemist. Als fraaie beloning voor zijn twee titels mag het racetalent nu naar de Rotax Max Grand Finals in Portimão, Portugal en de internationale wedstrijd in Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvan is met name de Grand Finals een erg aansprekende race. Het evenement geldt als het officieuze WK voor Rotax Max-piloten met ruim driehonderd deelnemers uit de hele wereld. “Geweldig dat ik nu naar de Grand Finals en Al Ain mag.”

Tijdens de Grand Finals vertegenwoordigt Kaï zijn land Team Belgium. “Dat vind ik echt heel tof. Het is toch bijzonder, dat je voor je land mag uitkomen. Het betekent dat ik goed heb gereden. De 34 beste 34 rijders van de wereld rijden de finale. Dat is wel mooi.” Hij reed nog niet eerder op het circuit in Portimão. “Maar ik heb al meerdere keren filmpjes gekeken op YouTube. Het is een mooie baan met veel technische bochten. Ik denk dat het wel een baan is die me ligt.”

Het evenement in Portugal begint over een kleine maand. Van zijn school Koninklijk Atheneum Keerbergen, die hem zoveel mogelijk ondersteunt in zijn sportcarrière, krijgt hij speciaal vrij voor het evenement. Nu is het dus aftellen geblazen. Voor Kaï is het spannend. “Daar komen jongens uit de hele wereld. Je weet dus niet echt tegen wie je gaat rijden. Het kan zijn dat ze supergoed zijn. Maar ik denk dat ik het daar wel goed moet kunnen doen. Ik hoop dat ik de top tien kan halen.”

Kaï Rillaerts

Aan zijn vorm ligt het in ieder geval niet. Kaï besloot de zesde en laatste ronde van het BMC met een overtuigende dagzege. Dat deed hij met de eerste, eerste en tweede plaats in de achtereenvolgende races. Bovendien had hij tijdens de kwalificatie al de poleposition gepakt. Over in stijl kampioen worden gesproken… “Wat dat betreft wil ik graag Bouvin Power bedanken voor de goede motors. Want ook vandaag ging het weer heel goed!”

Kaï Rillaerts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Azza Service Point, CoSol.be, PVI Carrosserie, Jaguar Land Rover Leuven Mechelen, Kaico.be, Bardahl en Sortimo.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS