Karting • Belgisch Kampioenschap

Kaï Rillaerts dominant naar dik verdiende titel!: “Het is mijn eerste echte kampioenschap"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 september 2017 13:31 • Print artikel

GENK – Dat noem je nog eens in stijl kampioen worden: dankzij de overwinning tijdens de laatste ronde van het BNL-kampioenschap. Racetalent Kaï Rillaerts zette zondag in Genk de kroon op zijn toch al zo succesvolle seizoen. De tienjarige piloot uit Tremelo won in de Minimax-klasse maar liefst zeven van de tien races in het kampioenschap en mag zich dan ook met recht de beste noemen.

Kaï Rillaerts dominant naar kampioenschap in de BNL

“Het is super gegaan”, zei Kaï na afloop van de races in Genk. “Het is mijn eerste echte kampioenschap als karter en ik ben er heel blij mee! Vorig jaar was ik wel al kampioen van de rookies.” De manier waarop hij zondag de titel greep, was veelzeggend. Op de zaterdag werd hij respectievelijk tweede en eerste in de heats, een dag later werd hij achtereenvolgens eerste en tweede in de heats. Het was genoeg voor de totaaloverwinning van het weekeinde én het kampioenschap dus.

“Ik ging natuurlijk proberen te winnen. Dat was mijn doel. Ik was zeer gemotiveerd. Ik ben van tevoren superveel gaan trainen.” Hoe mooi is het als sporter als je dan voor je inspanningen wordt beloond? Terugblikkend concludeerde Kaï trots dat hij dit jaar de BNL Kick-off (een losse wedstrijd aan het begin van het seizoen) en de tweede en derde ronde van het kampioenschap heeft gewonnen. Samen met zijn tweede plaats tijdens de eerste ronde was het dus genoeg voor de mooiste bokaal van het seizoen.

Maar dat was nog niet alles. Door zijn titel won Kaï een ticket naar een internationaal kartevenement in Dubai dat in december wordt gehouden. “Dat lijkt me een heel mooie uitdaging”, zei de sympathieke jongeling. “Ik ben er nog nooit geweest, ik ben heel benieuwd hoe het daar gaat zijn.”

En dan kan het seizoen voor Kaï zelfs nóg mooier worden, want hij maakt ook nog kans op de titel in het BMC-kampioenschap. Daarin gaat hij met nog twee ronden te gaan ruimschoots aan kop. “Daar wil ik ook heel graag winnen”, luidde zijn logische reactie. Niet alleen voor weer een titel, maar ook omdat hij dan een ticket voor de Rotax Max Grand Finals krijgt. Dat officieuze WK voor Rotax Max-rijders wordt dit jaar in Portimao in Portugal gehouden. Het zou zijn debuut betekenen op het prestigieuze evenement waar elk jaar bijna driehonderd rijders uit de hele wereld aan deelnemen. “Vroeger kon ik daar niet meerijden omdat ik nog te jong was. Nu ik wel mag meedoen, wil ik dat natuurlijk heel graag.”

Kaï Rillaerts terechte kampioen in de BNL

Dat Kaï er afgelopen weekeinde in slaagde om tijdens de races waarin hij zijn grote doel van het seizoen kon behalen, rustig te blijven, is een belangrijke eigenschap voor een racer. Hij was zich ervan bewust. “Ik kan goed onder druk presteren. Dan gaat het zelfs beter. Als iemand bijvoorbeeld dicht achter me rijdt, weet ik dat ik rustig moet blijven. Dat lukt ook altijd wel. Zoals tijdens race één op zondag. Ik wist dat ik kampioen kon worden en heb me niet gek laten maken.”

Nu dus op naar de titel in de BMC. Een uitdaging waar hij naar uitkijkt. “Ik heb er nu al heel veel zin in!”

Kaï Rillaerts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Azza Service Point, Cosol.be, PVI Carrosserie, Jaguar Land Rover Leuven Mechelen, Kaico.be, Bardahl en Sortimo.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS