Karting • Belgisch Kampioenschap

Tommie van der Struijs begint overtuigend aan het nieuwe seizoen met winst bij de BNL Kick-Off en ticket voor Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 februari 2019 17:29 • Print artikel

Na een zeer succesvol 2018 en het winterkampioenschap van Chrono Karting stond de negenjarige karter Tommie van der Struijs uit Nuenen zondag na de eerste race van het BNL-seizoen meteen weer op de hoogste trede. Het Nederlandse racetalent won bij de BNL Kick-Off in Genk in de Rotax Micromax-klasse overtuigend door zowel de eerste als de tweede race op zijn naam te schrijven. Een mooi en veelbelovend begin van het nieuwe kartjaar.

Tommie van der Struijs wint iBNL kick off

“Heel mooi om meteen de eerste race van het seizoen te winnen”, stelde een tevreden Tommie vlak na de race. “De eerste race ging echt heel goed, daarin lag ik het grootste deel vooraan en hoefde ik alleen te verdedigen. De tweede race was een stuk lastiger en moest ik me echt een beetje opwerken. Een paar ronden voor het einde kon ik gelukkig alsnog de eerste plaats pakken en toen heb ik er niemand meer langs gelaten.”

En dus gaat Tommie na een korte winterstop vrolijk verder waar hij vorig jaar bij het Nederlands kampioenschap Rotax Max geëindigd was, namelijk voorin tijdens de races en op het podium. Maar dat ook de jonge Nuenenaar er hard voor moet werken, bleek wel tijdens de kwalificatie op het circuit in Genk. Die ging namelijk niet naar behoren. “De afstelling van de kart was nog niet helemaal goed, waardoor ik geen poleposition kon halen. Des te mooier als je het in de races vervolgens wel goed doet.”

Tommie heeft met zijn formidabele prestatie in Genk een ticket verdiend voor de races in Le Mans en daar is hij zeer tevreden mee. “Dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Winnen is altijd leuk, maar als je er ook nog een ticket voor Le Mans aan overhoudt, dan is het extra mooi. Daar kijk ik nu al naar uit.”

Na vorig jaar derde te zijn geëindigd bij het Nederlands kampioenschap Rotax Max van Chrono Karting, mikt hij dit jaar op de hoogste trede. “Vorig jaar was mijn eerste wedstrijdseizoen, dat was voor mij nog echt een leerjaar. Dit jaar hoop ik het beter te doen en wil ik bovenaan eindigen.” Om wat extra uren in de kart te maken, rijdt Tommie dit jaar ook weer enkele BNL-wedstrijden, maar zijn focus ligt toch voornamelijk bij het NK van Chrono.

Tommie van der Struijs en zijn vader

De weg naar de top van het klassement begint voor Tommie volgende week als er wederom in Genk gereden wordt. En het vertrouwen is groot bij de Nuenenaar. Na zijn winterkampioenschap zit hij in een goede flow. “Ik rijd altijd goed in Genk, de baan ligt me wel. En zeker met dit resultaat op zak kijk ik uit naar de volgende races.” Tommies concurrenten weten na dit weekend in ieder geval dat ze met het jonge Nederlandse racetalent ook dit seizoen weer serieus rekening moeten houden.

Tommie van der Struijs bedankt zijn trouwste supporter Ingrid Siegers, Kart Service Brabant, Albert Siegers voor het afstellen van het chassis en motor, Jeffrey Roeffen en zijn vader en moeder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS