Karting • Belgisch Kampioenschap

Sam Claes meldt zich in de top in Benelux-kampioenschap X30 Super Shifter: “Ik heb hier een goed gevoel over"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 maart 2019 01:23 • Print artikel

MARIEMBOURG - Karter Sam Claes is het IAME Benelux-kampioenschap uitstekend begonnen. De 25-jarige snelheidsduivel uit Peer werd zondag in zeer listige omstandigheden tweede in de prestigieuze Super Shifter-klasse. Daarmee toonde de regerend Belgisch kampioen al vroeg in het seizoen in een uitstekende vorm te verkeren.

Sam Claes Sodi SLC

“Ik heb hier een redelijk goed gevoel over”, zei Sam na afloop van de races in Mariembourg. “We zijn het seizoen goed begonnen. Zeker op een droge baan zijn we echt snel. In de regen is het iets moeilijker, maar het ging zeker niet verkeerd. In de finale heb ik er constant vooraan bijgezeten. Ik heb hard getraind in de winter. Ik heb dit jaar al vier, vijf wedstrijden in de regen gereden en ik heb het gevoel dat ik beter ben geworden in die omstandigheden. In de regen komt de echte piloot naar voren.”

Daar hoort Sam dus ook bij, want er was een groot en internationaal startveld in Mariembourg. En de talentvolle rijder handhaafde zich ondanks de regen en hagel het hele weekeinde voorin. Hoezeer hij dat ook aan zijn kunsten als rijder heeft te danken, het was niet de hele verklaring van zijn succesvolle optreden op de Zuid-Belgische baan.

Sam Claes Sodi SLC

“Vorig seizoen zijn we overgestapt op Sodikart en zijn we voor SLC Karting gaan rijden. Dat is het beste team waarvoor ik ooit heb gereden”, zei de sympathieke rijder. “Ik voel me goed in de groep en de sfeer in de tent is goed. Ook heb ik veel vertrouwen in het materiaal. Je zoekt dan meer de limiet op en probeert jezelf te verbeteren door bijvoorbeeld later te remmen dan normaal. Je merkt dat het kan. Ik heb net het nieuwe model van dit jaar. Het is nog iets beter dan dat van vorig jaar. Het zijn maar kleine aanpassingen, maar ze werken heel goed.”

Wat dat betreft blikte Sam met veel vertrouwen vooruit op rest van het seizoen. Behalve het Benelux-kampioenschap rijdt hij ook de KNAF Cup, het WK in Le Mans en misschien nog de International Open. “Het zou mooi zijn als ik in de kampioenschappen in de top drie kan eindigen. Zeker op het WK wil ik dat. Vorig jaar ben ik veertiende geworden en had ik veel pech. Dat ga ik dit jaar proberen recht te zetten!”

Sam Claes wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Roy Transportservice en SLC Karting.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS