Karting • Belgisch Kampioenschap

Mick Nolten toont tijdens zijn laatste race hoe goed hij is: “Ik heb mijn laatste wedstrijd in stijl afgesloten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 oktober 2019 17:20

GENK – Mick Nolten had dit seizoen niet alle geluk aan zijn zijde, maar afgelopen weekeinde hoopte hij tijdens de laatste ronde van het Benelux-kampioenschap zich toch nog één keer te kunnen bewijzen voordat hij een punt achter zijn carrière als karter zou zetten. Welnu, dat lukte hem. En hoe! De 24-jarige topper uit Stein snelde zondag in de Rotax Max Senioren-klasse naar drie opeenvolgende zeges. In de stromende regen was de Limburger uit het team van GKS iedereen veel te snel af en na afloop bekende hij ineens: “Nu begint het toch weer te kriebelen.”

Mick Nolten

Zo kwam er toch een fraai slot aan een jarenlange carrière op het hoog niveau, waarin hij onder andere vicekampioen van Europa werd (2018). Dit jaar moest zijn laatste triomftocht worden langs de internationale circuits. Dat liep dankzij een grote hoeveelheid pech helaas net even anders, maar zondag in Genk was de oude brille van weleer weer te zien bij Mick. Hoe hij hem dat had geflikt?

“Ik had de kart van vorig jaar waarmee ik tweede in het EK ben geworden, weer tevoorschijn gehaald”, legde Mick uit. “Twee weken geleden hebben we hebben hier met dat frame getest en ik was meteen de snelste van iedereen, terwijl ook toppers als Mathilda Olsson en Ilian Bruynseels aan het trainen waren. Ik kreeg het oude vertrouwde gevoel terug. Dan denk ik toch weer: misschien dat ik volgend jaar ook wil rijden. Maar ik heb nog wat weken om erover na te denken.”

En zo liet Mick de deur op een kier voor zichzelf. Tegelijkertijd vond hij het ook tijd om zich meer op zijn maatschappelijke carrière te richten. “Natuurlijk is het racen ontspanning, maar ik word volgende maand 25 en ik heb ook andere interesses dan racen. Ik verdien mijn brood niet met racen en ik moet denken aan mijn toekomst. Misschien ga ik nu wel wat meer fitnessen. En ik wil mijn school afmaken. In de avonduren volg ik een opleiding tot lasser niveau 3.”

Hoe dan ook, zijn (voorlopige?) slotakkoord was er één om trots op te zijn. “Ik heb mijn laatste wedstrijd in stijl afgesloten. Het was jammer van de zaterdag, maar dit maakt alles goed. Ik heb de wedstrijden met twee vingers in de neus gewonnen. Het deed me denken aan de EK-wedstrijden in Zweden van vorig jaar. Toen had ik precies hetzelfde.”

Mick Nolten

Terugblikken concludeerde Mick dat het mooie van de sport hetgeen is dat voor hem overblijft na jaren van racen op hoog niveau. “Het karten heeft me heel veel plezier gebracht. Ik heb dingen van de wereld gezien, ben voor het karten vorig jaar naar Brazilië geweest. Ik heb heel veel leuke mensen leren kennen en ik heb mijn vader van het begin tot het eind zien genieten. Ja, ook dit jaar, ook al hadden we veel pech.”

Mocht hij zich aan zijn voornemen houden en volgend jaar niet meer in een wedstrijdkart rijden, dan zal hij toch nog vaak in de paddock te vinden zijn, stelde Mick. “Ik blijf komen, misschien wel als monteur. En anders wel als toeschouwer. Ik heb zoveel mensen leren kennen in het karten. Ik wil die mensen blijven zien. Dit is mijn wereld en ik vind het een heel mooie wereld!”

Mick Nolten bedankt zijn ouders. Hij wordt verder in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Autodemontage Zelissen te Sittard
- ZIMEA Zekerheid in mens en arbeid
- 4 Safety Products
- Pepels bv aanneming en transport
- Intertec Consultancy Stein
- Auto first / Haleco Nuth
- Facilities Limburg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS