Karting • Belgisch Kampioenschap

Kartbelofte Lenn Nijs (9) meteen op het podium bij BNL Kick-Off: "Spannende race, blij met podium"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2019 14:04 • Print artikel

Een mooie start van het seizoen voor de negenjarige racebelofte Lenn Nijs uit Lummen. Bij de BNL Kick-Off op het circuit van Karting Genk liet de jonge karter zich gelijk zien met een fraaie derde plek in de Rotax Max Micromax-klasse. En dus kijkt de snelle Belg met vertrouwen naar het komende seizoen waarin hij een gooi wil doen naar het BMC-kampioenschap. Daarnaast maakt hij dit jaar een uitstapje naar de WSK Series in Italië, puur om te investeren in zichzelf.

Lenn Nijs juicht na super spannende race

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, vertelde Lenn na de prijsuitreiking met een lach. “Het was geen makkelijke race, ik heb mijn plek echt moeten verdedigen. In de laatste bocht van de tweede race kon ik zelfs nog een concurrent inhalen zodat ik tweede werd. Dat gaf een heel goed gevoel.”

De eerste race sloot Lenn als derde af, tijdens de kwalificatie had hij zich eerder in de middag verzekerd van de poleposition.

Het deed hem duidelijk goed om na een korte winterstop weer de strijd aan te gaan met zijn teamgenoten en concurrenten. Hij had genoten van de strijd, vertelde hij na afloop met de beker nog in zijn handen. “Het was een echt spannende race, waarbij het veld dicht op elkaar zat. Ook mijn teamgenoten zaten allemaal van voren, dat maakte het extra spannend. Ze verdedigden allemaal heel goed, dus het was lastig om in te halen. Dat het me in de laatste bocht alsnog lukte, was echt gaaf.”

De jonge Belg heeft grote plannen dit seizoen. Nadat hij vorig jaar als tweede was geëindigd in zijn tweede wedstrijdjaar in de Micromax-klasse van het BMC-kampioenschap, wil hij dit jaar voor de hoogste podiumtrede gaan. “Ik ga mijn derde jaar in en leer elke wedstrijd bij. Ik ga dit jaar voor de eerste plaats. Dat is in ieder geval mijn ambitie.”

Dat de jonge racer uit het team van GKS Lemmens Power wordt gecoacht door de voormalige wereldkampioen karten Rick Dreezen begint duidelijk zijn vruchten af te werpen. In de kart voelt Lenn zich helemaal thuis. Om nog meer stappen te maken in zijn nog prille racecarrière gaat Lenn dit jaar ook wedstrijden rijden in de WSK in Italië. “Daar verwacht ik niet gelijk topresultaten te rijden, maar wel heel veel te leren. Ik rijd daar puur om mezelf nog verder te ontwikkelen.”

Lenn Nijs met zijn vader/monteur

De circuits in Italië zijn niet onbekend voor Lenn. “Ik heb daar al eerder gereden. Maar het deelnemersveld is daar wel een stuk sterker, daar zit vooral de uitdaging in.” Het niveau in Italië is volgens de jonge karter uit Lummen twee tot drie keer hoger dan in België en Nederland. En dus zal hij nog harder moeten vechten om zijn plekje te houden. Maar daar deinst hij niet voor terug. “Ik houd wel van een beetje competitie. Het is echt mooi als er tijdens de race om elke stek gevochten wordt, daar word je als karter sterker van. Ik hoop in die races in Italië dit jaar veel te leren. En in de BMC ga ik dit jaar voluit, daar wil ik echt vlammen.”

De derde plaats tijdens de BNL Kick-Off geeft Lenn in ieder geval het nodige vertrouwen. “De eerste prijs is binnen. Laat de rest van het seizoen maar komen.”  

Lenn Nijs bedankt zijn vader, opa en oma, GKS, zijn coach Rick en zijn sponsors K & L verhuurservice en Gillis Grondwerken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS