Autosport BE • Belgian Rally Championship

Belgian Rally Championship 2024: Cédric De Cecco klaar voor Rallye de Wallonie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2024 19:56

Belgian Rally Championship 2024! Je kunt een team niet veranderen. Meer vastberaden dan ooit om te winnen! Na een frustrerend seizoen 2023 zijn rallycoureur Cédric De Cecco, co-piloot Jérôme Humblet en het CRT Sport team er weer helemaal klaar voor in het Belgian Rally Championship! Het eerste evenement van het seizoen 2024 is de Rallye de Wallonie, waar de Citroën C3 Rally2 van het duo De Cecco/Humblet al de kans heeft gehad om zijn snelheid te tonen.

Citroën C3 Rally2 Cédric De Cecco Jérôme Humblet


Hoewel zijn seizoen 2023 werd bemoeilijkt door tegenslagen die even frustrerend als vermoeiend waren, is Cédric De Cecco niet iemand die opgeeft. Integendeel zelfs! Samen met de altijd aanwezige Jérôme Humblet gaat de Luikenaar er weer tegenaan en trapt hij zijn programma af met de Rallye de Wallonie.

Rally piloot Cédric De Cecco, co-piloot Jérôme Humblet


"De reden waarom we niet deelnamen aan de Rally van Haspengouw was simpelweg dat de auto, die beschadigd was tijdens de Spa Rally, nog niet volledig hersteld was. Het is natuurlijk niet de fout van het team als het probleem ligt in de levering van de verschillende onderdelen. We gaan ons seizoen dus beginnen in de Rallye de Wallonie. En dan weten we precies waar we staan. Daarna doen we er alles aan om aan de start te staan van de andere D1 BRC rondes, waardoor we in aanmerking komen voor het kampioenschap...".

Belgian Rally Championship


Als Cédric De Cecco één ding zeker wist toen hij vooruit keek naar het seizoen 2024, dan zou dat zijn om door te gaan bij CRT Sport... "De snelheid is er, de vaardigheden van het team van Olivier Cartelle worden erkend en de familiale sfeer binnen dit team past perfect bij mij, glimlacht Cédric. Dus waarom veranderen? Vorig jaar waren we regelmatig op weg naar het podium in de TAC en waren we koploper in de Rallye de Wallonie. Ons doel is om dat momentum vast te houden. Ik hoop dat de zwarte kat in onze C3 Rally2, die nu wit is, verdwenen is. Persoonlijk heb ik zelfs een grigri die ik overal mee naartoe neem (lacht!)! Ik moet de trend omkeren en daar doe ik alles aan...".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS