Autosport NL • Autosport NL Diversen

Lorenzo van Riet in vaders voetsporen! Debuut in Ford Fiesta Sprint Cup: "Leuk en spannend weekend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 mei 2018 11:21 • Print artikel

ZANDVOORT - Lorenzo van Riet komt in het pinksterweekend uit in de Ford Fiesta Sprint Cup. De 18-jarige autocoureur uit Castricum treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Pim van Riet. De nieuwe raceklasse racet in het programma van de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort.

Lorenzo van Riet, debuut in Ford Fiesta Sprint Cup, support van FEBO

Lorenzo zal het rijden in de Fiesta Cup dit jaar combineren met karten. Daar wacht hem een druk seizoen. Behalve het Nederlands kampioenschap rijdt de snelle karter dit jaar ook het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. Maar dit weekend ligt de focus op de autosport. Deze week maakte Van Riet kennis met zijn nieuwe Ford Fiesta en testte de auto op het circuit van Zandvoort. “Het is leuk om te zien dat andere karters ook deze klasse gaan doen.”

Lorenzo testte zijn door FEBO-gesponsorde auto, maar ook vader Pim kroop achter het stuur om de auto aan de tand te voelen en hij kon zijn zoon de nodige adviezen geven. “Ik was nog geen jaar oud toen ik voor het eerst hier op het circuit kwam. Toch ben ik met elf jaar redelijk laat begonnen met karten", legt Lorenzo uit. "Ik hoop dezelfde klassen als mijn vader te rijden. Dan denk ik aan onder meer de Porsche Cup en de GT4.”

Pim en Lorenzo van Riet

“Van mijn vader heb ik bijvoorbeeld geleerd wanneer ik moet schakelen en ik heb nog veel meer tips meegekregen”, vervolgt Lorenzo. “Dat is bij een ander toerental dan in een kart. De Fiesta Cup is een leuke klasse, de auto’s zijn gelijk en teams kunnen weinig aan de auto veranderen.” Voor en na zijn eigen races hoopt hij de verrichtingen van Max Verstappen te kunnen zien. “Het is altijd leuk om naar Max te kijken, net als de WTCR met Tom Coronel. Het wordt mijn eerste autorace en dan voor zoveel mensen. Het is bovendien net vóór en na de demo van Max Verstappen. Het zal een leuk en spannend weekend worden.”

Lorenzo van Riet dankt zijn sponsors FEBO, Van Riet Auto’s, Ferry Monster Autosport en Oldenburg Auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS