Karting • Chrono

Race-familie Van Riet: winterkoningen! Lorenzo van Riet winterkampioen in de koningsklasse KZ2!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 maart 2018 22:21 • Print artikel

BERGHEM - Na de WEK-titel in Zandvoort van zijn vader Pim van Riet met teamgenoot Dennis de Borst, bezorgde Lorenzo van Riet zijn race-familie zondag opnieuw een kampioenschap. De achttienjarige karter uit Castricum werd in Berghem uitgeroepen tot winterkampioen van de koningsklasse KZ2 tijdens de tweede ronde van de Winter Cup.

Lorenzo van Riet

"Ik ben winterkampioen, dat is mooi. Voor het tweede jaar op rij", zei Lorenzo, die in Kerpen de eerste ronde van de Winter Cup had gewonnen, met een bescheiden glimlach. "Ik denk dat ik dit jaar weer voor het kampioenschap kan strijden, samen met Joey Hanssen (de kampioen van vorig jaar, red.). En er zullen nog wel wat rijders aanhaken. Ik durf op dit moment nog niet te zeggen welke rijders er nog bij gaan komen. Dat zien we tijdens de eerste races wel."

Het tekende de sportman in Lorenzo dat hij stiekem een beetje ervan baalde dat hij de finale niet had gewonnen, maar zich tevreden moest stellen met de derde plaats. "Ik had wel op wat meer gehoopt; natuurlijk was ik het liefste eerste geworden, maar het zat er helaas niet in. Ik zat in het begin van de finale een beetje in de mangel waardoor ik op het vuil terechtkwam en de eerste paar rondjes op de vijfde plek reed. Later maakte ik een foutje en kwam ik opnieuw op het vuil terecht. Ik lag op dat moment derde, maar gelukkig kon ik die plek vasthouden."

Lorenzo wacht opnieuw een druk seizoen. Behalve het Nederlands kampioenschap rijdt de karter van FJ Motorsport dit jaar ook het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. Ook zijn vader Pim van Riet rijdt het Nederlands kampioenschap.

Pim van Riet en Dennis de Borst

Pim van Riet won samen met teamgenoot Dennis de Borst op 3 maart de titel in zowel Divisie II als het overall-kampioenschap tijdens de laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap op het circuit van Zandvoort. Het snelle duo stuurde de Seat Leon Cupracer naar de overwinning op de baan waar Van Riet senior in het verleden al zo vaak overwinningen vierde. Het was voor de tweede opeenvolgende keer dat De Borst/Van Riet van FEBO Racing de wintertitel pakte.

Lorenzo hoopt op termijn zelf ook aan autosport te gaan doen. Maar voor het zover is, wachten hem nog vele kartraces die ongetwijfeld spannend zullen worden. Het seizoen start officieel over een kleine twee weken in Genk, waar de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap wordt gehouden. "Het wordt ongetwijfeld een mooie strijd. We zullen zien wie zich verder nog in de strijd gaan mengen!"

Lorenzo bedankt zijn team FJ Motorsport en zijn monteur Gert.

Lorenzo van Riet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Febo, Van Riet Auto's, Oldenburg Auto's.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS