Autosport NL • Autosport NL Diversen

Autocoureur Danny Kroes tankt zelfvertrouwen in moeilijke omstandigheden met winst in het WEK: "Echt superdonker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2019 01:15

ZANDVOORT – Als voorbereiding op het nieuwe seizoen liet Danny Kroes zaterdag zien dat hij zijn zaakjes al uitstekend in orde heeft. De negentienjarige coureur uit Vijfhuizen won zaterdag met teamgenoot Martin Huisman in de door Ferry Monster Autosport geprepareerde SEAT op het circuit van Zandvoort de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) in Divisie II. Het zorgde voor het nodige zelfvertrouwen en deed hem enthousiast vooruitblikken op het komende seizoen.

Danny Kroes wint WEK Zandvoort divisie 2

“Heel veel meters maken is belangrijk”, doelde Danny op de gewonnen vieruursrace op het fameuze circuit in de duinen. “Het is lekker het seizoen te kunnen beginnen met veel tijd achter het stuur. Het is ook een leuke race omdat je veel ervaring kunt opdoen. En de omstandigheden waren heel divers. Het is droog geweest, we hebben met slicks op een natte baan gereden, we hebben in het donker gereden. Daar leer je van, dat neem je allemaal mee naar de volgende races.”

Die rijdt Danny normaal gesproken in het TCR Europe-kampioenschap. De door WorldStream gesteunde coureur gaat dit seizoen aan zijn tweede jaar in de titelstrijd beginnen. Dat hij snel is, liet hij vorig jaar al zien tijdens de race in Zandvoort, toen hij derde werd in de prestigieuze toerwagenklasse. In 2019 moeten daar wat de talentvolle coureur betreft dus de nodige podiumplaatsen aan worden toegevoegd.

Voor welk team hij dit jaar gaat rijden, is op dit moment nog niet duidelijk. Wel verwacht hij die duidelijkheid op relatief korte termijn te hebben. “We zijn bezig met een paar teams, ik kan niet zeggen welke, maar het ziet er goed uit.”

Danny Kroes

Zijn eerste race van het TCR Europe-kampioenschap wordt in het laatste weekeinde van april gehouden op de Hungaroring in Hongarije. Wat Danny betreft een uitstekende locatie voor de openingsrace. “Ik vind het een leuk circuit. Ik verwacht dat als het rondkomt met één van de teams waar ik mee praat ik een heel sterke auto heb. Met mijn ervaring van afgelopen jaar moet een goed resultaat erin zitten.”

Hoewel die eerste race nog even op zich laat wachten, heeft de race in Zandvoort van zaterdag ervoor gezorgd dat Danny met het nodige zelfvertrouwen naar de seizoensstart kan toewerken. “Ik heb voor het eerst in het donker gereden. Het was echt superdonker, dat was leuk.” Toch vond hij dat die omstandigheid het racen er niet echt moeilijker op maakte. “Het perfecte rondje kende ik al uit mijn hoofd. Ook al zag ik bijna niks, ik voelde bijna geen verschil. Ik reed dezelfde rondetijden als overdag. En nu weet ik dat ik alle omstandigheden goed ben.”

Uiteindelijk zal Danny pas tevreden zijn als hij in het TCR Europe-kampioenschap erin slaagt in de top vijf te eindigen. “Dat moet ik gewoon zien te halen als ik verder wil komen. Ik wil naar in de toekomst naar het WTCR (de World Touring Car Cup, het WK, red.). Als ik voldoende goede uitslagen rijd, is dat ook realistisch.”

Danny Kroes wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door WorldStream.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS