Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Vier vrouwen dagen de mannen uit met hun Iron Dame-Lamborgini Huracan GT3 tijdens de 24H Daytona

Uitgegeven door Peter Vader • 14 januari 2020 15:05 • Print artikel

Het endurance raceseizoen 2020 begint met een spannende uitdaging voor de Iron Dame Rahel Frey, zij gaat deelnemen aan de 24 uur van Daytona. In de moeilijkste en meest fascinerende endurance race in de Verenigde Staten, voegt de Zwitserse zich bij het racing team van Iron Lynx en vormt zij een geheel vrouwelijke rijderscombinatie met Katherine Legge, Christina Nielsen en Tatiana Calderon. Een hoogtepunt in het door de FIA in het leven geroepen, prestigieuze FIA WIM-programma (Women In Motorsport).

Iron Dames Rahel Frey Lamborghini Huracan GT3 24H Daytona

Iron Dame Rahel Frey
De groep van vier dames gaat de strijd aan met een Lamborghini Huracan GT3 met startnummer 19. De Iron Dames zullen zich van hun beste kant laten zien in één van de belangrijkste en meest veeleisende evenementen in de internationale autosport, de 24H van Daytona. Van 24 tot en met 26 januari zal de adrenaline door de aderen stromen van Rahel Frey. Zij gaat dan vastberaden en gemotiveerd beginnen aan een nieuw seizoen van hoog niveau, die volledige focus en concentratie van haar zal vragen tijdens onder andere de 24H van Daytona.

24H Daytona Iron dames Lamborghini Huracan GT3

GEAR Racing Project
Op het circuit in Florida zal het team van lron Dames deelnemen aan het GEAR Racing (Girl Empowerment Around Racing) project, waarbij ze het opnemen tegen enkele van de beste teams ter wereld en andere coureurs van hoog niveau. De principes waarop het GEAR Racing project is gebaseerd is op het "motiveren van de dames om sterk, slim en dapper te zijn, tijdens de races maar ook in het dagelijks leven en het intensiveren en ontplooien van hun kwaliteiten in elke vorm van autosport". Het sluit perfect aan bij de filosofie die Iron Dames van meet af aan propageert.

24H Daytona Lamborghini Iron Dames Huracan GT3 rear

European Le Mans Series
Na de deelname aan de 24H Daytona 2020 keert Rahel Frey terug aan het racestuur van de Iron Lynx's-Ferrari 488 GTE, om deel te nemen aan de European Le Mans Series. Zij rijdt dan samen met de andere Iron Dames, Manuela Gostner en Michelle Gatting, die onder andere gaan deelnemen aan de 24 Uren van Le Mans 2020. Het programma van Iron Dames is onderdeel van het Iron Lynx Motorsport Lab's-programma, dat een uitgebreid scala aan diensten aanbiedt in de wereld van de automotive en in de autosport in het bijzonder.

24H Daytona Iron Dames namenLamborghini Huracan GT3

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS