Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Van de Laar pakt FWS podium; Verstappen als een stuiterbal door het veld + UITSLAG

Uitgegeven door Robin Trotsenburg • 19 februari 2014 16:32 • Print artikel

HOMESTEAD – In Miami is de tweede wedstrijd van deze week op het circuit Homestead zojuist verreden. En met een Nederlandse podiumplek, aangezien Dennis van de Laar naar P3 reed. De winst ging naar Nicholas Latifi, voor Jones en Van de Laar. Max Verstappen leek lange tijd op weg te zijn naar een podiumplek, maar na een contact met Marciello in het gevecht om P2, ging die kans in rook op.

Vanaf de start van de race zat het veld zeer dicht op elkaar. In de eerste tien ronden van de race was het gat tussen de nummers één en zeven slechts twee seconden. Van de Laar startte vanaf P2 terwijl Verstappen verder naar achteren stond en naar voor moest komen vanaf de tiende stek. Meteen een in de eerste ronde reed Limburger al vijf plaatsen verder naar voren en Van de Laar wist zelfs nog even de leiding in de race te pakken.

Verderop in de wedstrijd lukt het echter Verstappen, die opnieuw een sterk staaltje inhaalwerk toonde, de leiding op te eisen. Hij zou er echter geen lange tijd plezier van hebben, aangezien de uiteindelijke winnaar Latifi met een sterke slipstream voorbij wist te komen en daarna een gat sloeg naar zijn tegenstanders. Maar ook Marciello was bezig aan een sterke wedstrijd, waarbij hij het gat naar Verstappen continu verkleinde.

In ronde zestien raakten Verstappen en Marciello elkaar, met als gevolg dat laatstgenoemde uitviel en de Limburger terugviel naar P7. Dankzij zijn doorzettingsvermogen wist hij echter in de slotfase van de wedstrijd toch nog op te klimmen naar de vijfde stek. Van de Laar bleef op podiumkoers en stond zijn plaats op het ereschavot niet meer af.

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS