Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Technische revolutie bij Ferrari? Gaat Ferrari voor het eerst gebruik maken van geprinte onderdelen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2019 15:26 • Print artikel

Ferrari voerde deze winter behoorlijk wat veranderingen in haar personeelsbestand door. De teambaas Maurizio Arrivabene werd vervangen door technisch directeur Mattia Binotto. Kimi Raikkonen moest plek maken bij het Formule 1-team en daarvoor kwam het aanstormende talent Charles Leclerc in de plaats. Ook aan de nieuwe Ferrari F1-bolide voor 2019 zijn flink wat veranderingen.

Ferrari F1 Spa 2018

Volgens het Italiaanse Automoto was FIA-directeur Jo Bauer persoonlijk aanwezig tijdens de crashtest van de nieuwe auto van de Italianen. Zijn aanwezigheid wordt verklaard doordat er radicale nieuwe technische innovaties op de F1-bolide schijnen te zitten. Volgens het magazine zou Ferrari voor het eerst gebruik gaan maken van geprinte onderdelen van het bodywerk. Waarbij een bron aan Automoto heeft gezegd dat het om een ‘technische revolutie’ gaat, omdat Ferrari nu zelfs op het circuit nieuwe onderdelen kan produceren.

Het andere nieuws van een grote verandering bij Ferrari is, dat Sebastian Vettel gaat samenwerken met de voormalig engineer van Raikkonen, Riccardo Adami. Jock Clear stapt dan over naar de andere zijde van de pitbox en gaat nieuwkomer Leclerc ondersteunen. De Duitser ontkent echter dat hij een nieuwe engineer gaat krijgen. “Adami blijf mijn race-engineer”, reageerde Vettel slechts op de geruchten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS