Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Sarah Bovy debuteert succesvol in de W-Series op het Circuit Zolder: "Helemaal te gek!"

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2019 20:31 • Print artikel

De 29-jarige Belgische coureur Sarah Bovy, 29, een van de twee reserve coureurs uit de W-Series, maakte vrijdag haar debuut in de raceseries voor vrouwen op Zolder. Zij voegt zich bij een van de 19 coureurs die zich zullen kwalificeren en racen op het beroemde oud-Formule 1-circuit in Heusden-Zolder, België. "Catherine Bond Muir [W-serie Chief Executive Officer] vertelde me het donderdagmiddag en ik kon het nauwelijks geloven. Ze zei dat het mijn late verjaardagsgeschenk was. Het was zo'n fantastische verrassing. Helemaal te gek!", zei Sarah Bovy.

Sarah Bovy

"Sarah verdient echt haar kans", voegde Catherine eraan toe. "Ze heeft het hele jaar zo hard gewerkt, ondanks de teleurstelling dat ze werd genoemd als reserve-coureur in plaats van een van de eerste 18 coureurs, en ze deed het erg goed vandaag in FP1 en FP2. En het feit dat we in België zijn, haar thuisland, voegt een extra lokale glans toe aan de race van morgen."

Sarah's engineer zal Amelia Lewis zijn, in bruikleen van McLaren, waar ze werkt als een in de fabriek gestationeerde performance-engineer.

Sarah Bovy onderweg

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS