Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Red Bull-talent in zee met Van Amersfoort Racing voor een dubbelprogramma in 2019

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2019 05:10 • Print artikel

Zeewolde - Van Amersfoort Racing kondigt trots een nieuwe toevoeging aan hun team van F4-coureurs aan. De Noor Dennis Hauger zal strijden voor de Nederlandse ploeg van Frits van Amersfoort in zowel het ADAC Duitse Formule 4 2018 als het Italiaanse F4 Kampioenschap.

Dennis Hauger

Al vroeg begonnen
Met slechts 15 jaar oud, heeft Dennis Hauger al een ongelooflijke staat van dienst voor zichzelf opgebouwd. Zoals zoveel grote kampioenen, begon de jonge Noor uitzonderlijk vroeg te racen in de kartsport, alleen maar om goed voorbereid te zijn wanneer racen officieel werd toegestaan ​​op achtjarige leeftijd. Talloze podiumplaatsen en meerdere internationale karteltitels volgden in de jaren erna. Dennis verzamelde indrukwekkende titels; als OK-junior werd hij de jongste junior DKM-kampioen ooit in 2016, en werd hij het volgende jaar de jongste DKM-kampioen aller tijden.

De vijftienjarige bleef indruk maken tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 4 in het Verenigd Koninkrijk. Hauger eindigde als tweede in het Rookie kampioenschap, maar nog belangrijker: hij claimde een zeer respectabele vierde plaats in het algemeen klassement, waaronder vier raceoverwinningen.

Sprong voorwaarts
In 2019 maakt Dennis een grote sprong in zijn carriŤre door de uitdaging aan te gaan om tegelijkertijd twee van de meest competitieve F4-raceseries te betreden; zowel het Duitse als het Italiaanse F4-kampioenschap. Hauger is duidelijk over zijn doelen voor dit seizoen; eindigend bovenaan de hitlijsten nadat de vlag voor het laatst aan het einde van de reeks is gevallen.

Dennis Hauger: "Hoewel ik weet dat het allesbehalve een wandeling in het park is, ben ik erg opgewonden om de uitdaging aan te gaan om de twee zwaarste F4-kampioenschappen te racen die er zijn. Van Amersfoort Racing is in staat om mij een auto te geven waarmee ik races kan winnen, en dat is wat ik van plan ben te doen. Ik ken het niveau van interne expertise van VAR en zie er erg naar uit om samen te werken, met het oog op een geweldig raceseizoen!"

ADAC Formule 4
Het seizoen 2019 van het ADAC Formula 4 Championship bevat 7 evenementen met elk 3 races. Het seizoen begint op 26 april in de Motorsport Arena Oschersleben. Daarna bezoekt het VAR F4-team de Red Bull Ring, Hockenheimring en vervolgens hun weg naar Zandvoort, gelegen in de duinen van de Nederlandse kustlijn. De volgende stop is de NŁrburgring, waar het team terugkeert naar de Hockenheimring. De seizoensfinale vindt plaats op de Sachsenring in de laatste week van september (data en locaties zijn nog voorlopig op het moment van deze release).

Italiaans F4 kampioenschap
Traditioneel bestaat het Italiaanse F4-kampioenschap uit 7 raceweekends met elk 3 races. De serie begint meestal aan het begin van het tweede kwartaal van het jaar en loopt door tot oktober. Het kampioenschap bezoekt de volgende circuits: Adria, Le Castellet, Monza, Misano, Imola, Vallelunga en Mugello (datums en locaties nog voorlopig op het moment van deze release).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS