Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Opnieuw succes voor Jeroen Bleekemolen: winnaar in Daytona van de IMSA Michelin Pilot Challenge!

Uitgegeven door Peter Vader • 26 januari 2020 16:00 • Print artikel

Riley Motorsports heeft niet alleen drie opeenvolgende IMSA Michelin Endurance Cups gewonnen (2017, 2018, 2019) in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, maar ze zijn nu ook racewinnaars in de IMSA Michelin Pilot Challenge. Na de vier uur durende BMW Endurance Challenge op de Daytona International Speedway als seizoensopener, in het raamprogramma van de Rolex 24 Hours, passeerde de Nr35 Mercedes-AMG GT4 van Dylan Murry, Jim Cox en Jeroen Bleekemolen als eerste de finishlijn, om daarmee de Grand Sport (GS) overwinning te claimen.

IMSA Michelin Pilot Challenge Daytona winners Murry Cox Bleekemolen

Al eerder winnaar
Hetzelfde drietal coureurs won ook de vier uur durende race van afgelopen zomer op Watkins Glen International, Murry en Cox wonnen samen ook nog de vier uur durende Michelin IMSA SportsCar Encore van afgelopen november op Sebring. "We vragen IMSA om alle races nu vier uur te maken," zei een tevreden Cox na afloop.

Gefinished onder gele vlag
De Mercedes-AMG is echter niet in normale racetempo over de finishlijn gekomen. De gele vlag werd gezwaaid met nog 15 minuten op de klok nadat Scott Maxwell's Nr19 Ford Mustang GT4 over het gras bij de bushalte spinde en achteruit in de bandenbarrière gleed. De auto ging op zijn kop na het incident, maar Maxwell raakte niet gewond.

IMSA Michelin Pilot Challenge Daytona passeren finishlijn Mercedes Bleekemolen


"Ze weten hoe het moet!"
De overwinning voor het Riley Motorsports-trio is de tweede van hun carrière bij de Pilot Challenge. De eerste was die race op Watkins Glen. "Ik denk dat het hele Riley-team het goed heeft gedaan met pitstop-strategie en de hele voorbereiding", zei Jeroen Bleekemolen, die bij beide endurance evenementen deel uitmaakte van het team. "Dat is absoluut een groot deel van dit succes. En toen reden Jim en Dylan tijdens de race duidelijk ook nog eens goed, dus viel alles samen. Ik heb veel geracet met dit team, ook in de Rolex 24, en we hebben altijd een leidende rol gehad. Soms lagen we zelfs het grootste deel van de race alleen aan kop, omdat ze doodgewoon een goede auto bouwen. Ze weten hoe het moet!”

IMSA Michelin Pilot Challenge Daytona Jeroen Bleekemolen winnaar

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS