Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Opnieuw succes voor een Schumacher: David, zoon van Ralf, pakt rookietitel in de ADAC Formule 4

Uitgegeven door Stefan Kerk • 25 september 2018 08:01 • Print artikel

Schumacher is een grote naam in de autosport, met Michael en Ralf Schumacher die jaren geleden veel furore maakten in de Formule 1. Nu is het de beurt van de volgende generatie om het te maken. Mick Schumacher baart veel opzien met zijn recente resultaten in de Formule 3, maar ook David Schumacher, de zoon van Ralf, is goed op weg. De 16-jarige Duitser won afgelopen weekend de rookietitel in de ADAC Formule 4.

David Schumacher

P14 in de voorlaatste race van het seizoen betekende dat Schumacher niet meer in te halen was door concurrent Niklas Krütten, waarmee hij het hele seizoen aan het touwtrekken was. Schumacher was natuurlijk in de wolken met zijn titel: “De titel was vanaf het begin van het seizoen mijn doel en het is nog gelukt ook. Ik ben daarom ook heel erg blij.”

David Schumacher begon in 2016 met het maken van de eerste stappen richting de top. Hij werd vijfde in het Duitse Kartkampioenschap DKM, gevolgd door een tweede plek in 2017. Dit jaar besloot hij over te stappen naar het formuleracen en niet zonder succes dus. Hij tekende bij US Racing CHRS, waar vader Ralf mede-eigenaar van is met teamgenoten als Lirim Zendeli, die het kampioenschap heeft gewonnen en Mick Wishofer die vorig jaar de rookietitel pakte. Ondanks de zware concurrentie binnen het team ziet Schumacher voornamelijk voordelen: “Ze geven me advies waar ik veel van kan leren. Toch moeten we ons voornamelijk focussen op onszelf.”

Schumacher benadrukt hoeveel moeite gestopt moet worden om dit te bereiken: “Ik train 2 keer per dag met Ralf. Verder komt daar nog al het reizen bij, en ook nog alle voorbereiding.” Schumacher gaat binnenkort ook nog op voor zijn rijbewijs. “Maar rijden op de weg is natuurlijk veel saaier dan racen op het circuit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS