Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

OFFICIEEL: Mika Hakkinen keert terug: "Ik koos het circuit van Suzuka voor mijn comeback"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 april 2019 13:47 • Print artikel

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Hakkinen keert terug achter het stuur van een raceauto. De Fin gaat met een McLaren 720S GT3 de 10 uur van Suzuka rijden. Hakkinen die de wereldtitel Formule 1 in 1998 en 1999 gaat deelnemen aan de vierde ronde van de International GT Challenge.

null

De Flying Fin neemt plaats in de McLaren met Katsuaki Kubota en tweevoudig Super Formula-kampioen Hiroaki Ishiura. De naam van het team moet nog bekend gemaakt gaan worden. Wat wel bekend is dat Team Goh een van de teams is die een nieuwe McLaren inzet. Hakkinen racete voor het laatst in 2011 een wedstrijd, toen reed hij met een Mercedes AMG SLS GT3 de 6 uur van Zhuhai.

“Ik bezocht het Suzuka Circuit in maart 2017 voor het eerst in zestien jaar tijd en ik was in staat om de enthousiaste Japanse fans opnieuw te ontmoeten”, zegt de McLaren-ambassadeur. “Daarna, vorig jaar, reed ik de MP4/13 en ik genoot van Suzuka’s unieke layout van het circuit met de acht vorm. Dus, dit jaar besloot ik voor het eerst sinds november 2011 terug te keren naar het racen en ik koos Suzuka voor mijn comeback. Suzuka was ook de plek waar ik het Formule 1-wereldkampioenschap voor de eerste keer won en er waren zoveel enthousiaste Japanse vrienden. Ik ben erg dankbaar dat Katsu-san en Mobilityland dit mooie project mogelijk maken. En ik hoop de Japanse fans in augustus te zien.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS