Formule 1

Mika Hakkinen terug in de Formule 1: "Met de huidige F1-bolides zou je vaak op drie wielen rijden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 augustus 2017 05:18 • Print artikel

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1, Mika Hakkinen, vermaakte zichzelf en het publiek op het Laguna Seca Circuit in de Verenigde Staten. Hakkinen reed een demonstratie run in de M23B van McLaren. De Fin die dit weekend nog meer demonstratierondes zal rijden, nam de honneurs waar voor Jenson Button, die oorspronkelijk aan de demo zou deelnemen op de Rolex Monterey Motorsports Reunion. Button was verhinderd vanwege de 1000 kilometer race in Japan en verzocht McLaren's Zak Brown om Hakkinen te vragen als vervanging. De Fin wilde maar wat graag.

Formule 1 2017 Mika Hakkinen


"Ik moest mijn oude overall uit de opslag halen, een beetje strak", lachte Hakkinen tegen F1i, nadat hij uit de auto kwam. "Ik moet toegeven dat dit circuit leuk is. Echt plezierig. Om met deze auto op zo'n circuit te rijden is verbazingwekkend. Een goed gevoel. Het gaat op en neer, sommige bochten hebben veel ronding".

Hakkinen vond dat de veertig jaar oude McLaren wel thuishoort op een circuit als Laguna Seca. "Bij een auto als deze is de ophanging veel zachter", legde Hakkinen uit. "Om deze auto te rijden op dit circuit is geweldig! Als je dat met de huidige Formule 1 auto's zou doen, zou je veel tijd op drie wielen rijden omdat de beweging in de ophanging tegenwoordig zo gering is".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS