Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Officiële verklaring van Creventic over annulering van de 2020 Hankook 12H Estoril

Uitgegeven door Peter Vader • 13 maart 2020 18:37 • Print artikel

GENNEP - CREVENTIC betreurt het aan te kondigen dat, vanwege wereldwijde ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus SARS-COV-2 en de longinfectie COVID-19, de allereerste Hankook 12H ESTORIL niet langer zal plaatsvinden op 26-27-28 maart. Het endurance evenement van 12 uur op het Circuito do Estoril was de eerste Europese ronde van de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar, nadat complicaties leidden tot het uitstel van de allereerste Hankook 12H MONZA. Echter, verhoogde reisbeperkingen in Europa en de Verenigde Staten van Amerika, en CREVENTIC's toewijding aan de gezondheid en veiligheid van al het personeel ter plaatse tijdens een 24H SERIES evenement, betekent dat de Hankook 12H ESTORIL niet zal plaatsvinden op de bovengenoemde datum vanwege overmacht.

Estoril Circuit Portugal


Juiste handelswijze
In een op vrijdag vrijgegeven verklaring heeft FPAK (Portugese autosportvereniging) ook aangekondigd dat alle autosportactiviteiten in Portugal voor de komende drie weken zullen worden geannuleerd. Hoewel we het erg moeilijk vinden, zijn wij bij CREVENTIC van mening dat dit besluit op dit moment de juiste manier van handelen is en willen we alle fans, deelnemers, seriepartners en sponsors bedanken voor hun voortdurende steun. CREVENTIC dankt ook het managementteam op het Circuito do Estoril voor hun hulp en begrip tijdens deze moeilijke periode en hoopt Estoril in de nabije toekomst weer op de kalender van de 24H SERIES te zien.

Spa is volgende event
Deze beslissing heeft geen invloed op de rest van de 24H SERIES powered by Hankook-kalender in 2020, en de voorbereiding zal worden voortgezet voor de volgende ronde van de serie op Circuit de Spa-Francorchamps in België op 1-2 mei. In afwachting van de goedkeuring van de lokale autoriteiten, staat dit weekend zelfs in het teken van een dubbel evenement, met de jaarlijkse Hankook 12H SPA en de toerwagenserie TCR SPA 500.

Alternatief Circuit of the Americas
Ondanks het hebben van een ondertekende overeenkomst met het Circuit of the Americas voor 13-15 november 2020, is CREVENTIC zich ervan bewust dat de datum nu aan MotoGP is gegeven als vervanging voor hun geannuleerde ronde eerder dit jaar. CREVENTIC heeft contact met de betreffende autoriteiten en is momenteel op zoek naar alternatieven, waaronder een alternatieve datum één week na de eerder geplande ronde of een alternatief circuit. Een update hierover zal te zijner tijd volgen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS