Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Mixed feelings bij Nederlandse Lotus Ladies: "Ik heb heel wat traantjes gelaten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2013 16:03 • Print artikel

De finale van de Lotus Ladies Cup op de Hongaroring werd er één van uitersten. Las Moras lady Liesette Braams tekende met een tweede plaats op de valreep voor haar beste seizoensprestatie. Tegenover deze euforie stond de vervelende crash van kampioene Sheila Verschuur, die aan de impact een nachtje ziekenhuis en een hersenschudding overhield. “Dit was bepaald niet de afsluiter die we als Las Moras Ladies in gedachten hadden”, vertelt Liesette Braams na het zesde raceweekeinde. De blondine wilde wel genieten van haar tweede plaats, maar was in gedachten bij haar teammaatje. “Heel erg dubbel allemaal. Ik heb heel wat traantjes gelaten op het podium.”

Las Moras lady podium Liesette Braams

Tot dan toe verliep alles volgens plan voor het kampioensteam in de Lotus Ladies Cup. Sheila Verschuur hield het veld compact zodat Liesette aan kon sluiten. Alleen Adrienn Bende was vooruit. “Zo hadden we het afgesproken, en het moest ook, want ik startte op de tiende plek.”

Liesette profiteerde handig van de uitglijders van anderen en stoomde gestaag door naar de vierde plaats. Met Liesette in haar spiegel maakte Sheila in de zesde ronde op het rechte stuk ruimte voor haar teamgenote. De ervaren kampioen hield Dorothya Kapitany af waardoor Liesette voorbij kon steken.

In de eerste bocht na start-finish ging het mis. Met Liesette aan de buitenzijde en Sheila daarnaast kon de kampioene geen kant op als Dorothya Kapitany uitwaaierde bij het uitkomen van de bocht. Beide raakten elkaar en ook Liesette kreeg in de flank een zwieper mee van de Hongaarse. “Ineens stond m’n stuur helemaal scheef. Alsof ik constant linksaf ging.” Bij haar teamgenote bljken de gevolgen nog groter: Sheila belandt na de touche hard in de muur.

In eerste instantie leek alles oké met de snelste Lotus-rijdster uit de cup, maar even later stak een gemene hoofdpijn op. Bij controle in het ziekenhuis kwam bij Sheila een hersenschudding aan het licht. Voor de zekerheid moest ze een nachtje blijven in het ziekenhuis, maar inmiddels is Sheila weer thuis in Nederland.

Liesette reisde zaterdag na de race in Hongarije terug naar Nederland om zondag te kunnen racen in het Burando Production Open. Helaas zorgde de overvloedige regen ervoor dat de laatste wedstrijd tijdens de Finaleraces werd geschrapt.

“Dit was een heel vreemd weekeinde. Het belangrijkste is dat Sheila weer thuis is en in alle rust fit kan worden”, benadrukt Liesette. “Afgezien van dit vervelende incident hebben we als Las Moras Ladies een geweldig seizoen achter de rug. Beide kampioensbekers staan in Nederland!”

Eindstand Lotus Ladies Cup na 12 races: 1. Sheila Verschuur (NL) (kampioen); 2. Adrienn Bende (HON); 3. Szilvia Sas (HON); 4. Liesette Braams (NL).

Eindstand Lotus Ladies Cup teams na 12 races: 1. Las Moras Ladies Racing Team (kampioen); 2. Taronja Team, 3. B3 Racing Team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS