Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Milan Dontje door straf niet op podium GT4 European Series

Uitgegeven door Dirk Kempen • 8 april 2018 12:53 • Print artikel

De tweede GT4 European Series race op Circuit Zolder was spectaculair. De strijd om de overwinning ging door tot de laatste minuten. Nicolaj Möller-Madsen en Milan Dontje leken de overwinning te stelen, maar Stuart Middleton nam de leiding terug vlak voor de finish.

null
Will Tregurtha startte de Ginetta G55 vanaf pole position. Hoewel ze met drie auto's de leiding aanvielen, kwam Tregurtha als eerste uit de Kanaalbocht. Milan Dontje verloor één plaats bij de start. Maar even later ging de Nederlander voorbij aan Stéphane Tribaudini in de Thierry Boutsen chicane. Dontje was bezig met een opmars door het veld. De 22-jarige coureur ging snel voorbij Sam Dejonghe en Alessandro Giovanelli. Daarna passeerde Dontje Niki Leutwiler in de TFT Racing Porsche Cayman.

Een touché tussen Stephen Pattrick en Eric Mouez in de Jacky Ickxbocht zorgde voor de eerste, korte, safety car periode. De top drie was goed wakker bij de herstart, maar in het middenveld ging het mis. Eerst crashte Fiona James bij het uitkomen van de Lucien Bianchibocht. James kon de gehavende Aston Martin in veiligheid brengen, maar een crash verder in de ronde zorgde voor een nieuwe safety car. Dejonghe werd aangereden door Giovanelli in de Thiery Boutsen chicane. Door de safetycar periode werd het pitstop window uitgesteld.

null
Finlay Hutchison ging als eerste in de pits om het stuur over te geven aan de snelle Ricardo van der Ende. Nicolaj Möller-Madsen nam het stuur over van Milan Dontje en kwam daarmee vlak achter Van der Ende. Een oliespoor zorgde dat Van der Ende in zijn McLaren 570S door het grind ging. Möller-Madsen ging snel naar de tweede plaats en startte zijn opmars naar de leidende Ginetta G55 met nu Stuart Middleton achter het stuur.

Möller-Madsen reed slim door het verkeer heen en kwam binnen enkele ronden op één seconde van Middleton. De snelle Deen was zichtbaar snel en maakte volop gebruik van de kerbstones. In de één na laatste ronde ging Möller-Madsen voorbij aan Middleton in de kleine chicane. De Brit hield de aansluiting bij de Phoenix Racing coureur. Het lukt Middleton om de Deen voorbij te gaan in de laatste ronde voor de overwinning. Uiteindelijk werd het duo Möller-Madsen/Dontje gestraft met een tijdstraf en viel terug tot plaats vijf.

null
Max Koebolt en Simon Knap waren de volgende Nederlanders in de eindstand. Het MDM Motorspor duo eindigde als zesde. Zij eindigden vlak vóór Beitske Visser met de BMW M4 GT4. Ricardo van der Ende reed het einde van de race met zes cilinders, in plaats van acht. Hierdoor viel de Equipe Verschuur McLaren terug naar de negende plaats. De tweede auto van MDM Motorsport met Mark van der Aa en Koen Bogaerts eindigde op plaats elf. Luc Braams en Duncan Huisman eindigde op plaats zeventien, plaats vier in de Pro/Am klasse. Liesette Braams bracht de Las Moras Racing McLaren op plaats 32. Jelle Beelen en Wolf Nathan waren de laatste Nederlanders op plaats 37.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS