Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Marussia F1-testrijder pakt de dubbel in Portugees Auto GP weekend + UITSLAG

Uitgegeven door Pieter Glas • 3 juni 2012 16:47 • Print artikel

PORTIMAO – Adrian Quaife-Hobbs heeft werkelijk maximaal gescoord tijdens het Auto GP weekend op het F1-testcircuit van Portimao in Portugal. Naast de pole position, overwinning en snelste ronde in de eerste race, pakt de Brit in de tweede race ook de overwinning en de snelste ronde. Quaife-Hobbs heeft hierdoor al een voorsprong van 43 punten op de nummer twee in het klassement, de Noor Pal Varhaug. Achter Quaife-Hobbs was er Nederlands succes, want Chris van der Drift stuurde zijn Manor MP auto naar een prachtige tweede plek, terwijl Sergey Sirotkin voor de derde keer op rij het laagste treetje van het podium mocht beklimmen.

Van der Drift was als achtste geëindigd in de eerste race en mocht hierdoor van pole vertrekken. In de eerste ronde ging het meteen mis voor Pal Varhaug, want de Noor werd door Sergey Sirotkin geraakt en viel uit. Sirotkin kon wel verder en zette de achtervolging in op Van der Drift. Ondertussen knokte Quaife-Hobbs zich van de achtste plek naar voren.

Door enkele incidenten kwam de safety-car op de baan, waardoor Van der Drift problemen kreeg met zijn banden en de voorsprong van Van der Drift op de rest van het veld verdween als sneeuw voor de zon. Hierdoor kon Quaife-Hobbs de leiding overnemen van de Nederlandse Nieuw-Zeelander. Daniel de Jong, de teamgenoot van Chris van der Drift bij Manor MP lag aan het begin van de race even aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plek.

Pos Driver        Team      Time/Gap
1. Adrian Quaife-Hobbs Super Nova 31m19.348s
2. Chris van der Drift Manor MP + 5.451s
3. Sergey Sirotkin Euronova + 6.921s
4. Sergio Campana MLR 71 + 12.555s
5. Facu Regalia Campos + 16.861s
6. Giancarlo Serenelli Ombra + 20.147s
7. Daniel de Jong Manor MP + 22.012s
8. Maxim Snegirev Campos + 23.482s
9. Antonio Spavone Euronova + 23.910s
10. Francesco Dracone Virtuosi UK + 24.750s
11. Michele la Rosa MLR 71 + 39.844s

Retirements:

Sten Pentus Zele 8 laps
Juan Carlos Sistos Zele 4 laps
Victor Guerin Super Nova 3 laps
Pal Varhaug Virtuosi UK 0 laps
Giuseppe Cipriani Campos 0 laps

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS