Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Leonard Hoogenboom maakt debuut in Euroformula Open voor RP Motorsport: "Erg competitief en uitdagend"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2018 12:55 • Print artikel

De 18-jarige Leonard Hoogenboom maakt dit weekend op het circuit van Spa-Francorchamps zijn debuut in de Euroformula Open. De Nederlander gaat rijden voor het Italiaanse team RP Motorsport, als teamgenoot van klassementsleider Felipe Drugovich, Guilherme Samaia en Michaël Benyahia. “Het wordt een fantastische ervaring om op een geweldig circuit als Spa-Francorchamps mijn debuut te maken.”

Leonard Hoogenboom


Hoogenboom reed eerder in het Italiaanse Formule 4 en de ADAC F4 en komt dit jaar met succes uit in de Michelin Le Mans Cup, waar het jonge talent aan de leiding gaat. “De Euroformula Open is een erg competitief en uitdagend kampioenschap. Veel jonge coureurs zijn hierin opgegroeid en om RP Motorsport te vertegenwoordigen biedt me een grote kans. Ik ga mijn best doen en wil zo veel mogelijk leren.”

Teammanager van RP Motorsport Niki Rocca is erg blij met het binnenhalen van Hoogenboom. “We werken graag met Leonard. We zien hem als een groot talent die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft opgedaan in diverse raceklassen. Spa wordt een belangrijke test, maar we doen uiteraard alles om hem in de beste omstandigheden klaar te stomen voor een nieuwe ervaring.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS