Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Joey Alders voor Van Amersfoort Racing in Formule 4: "Speciaal als Nederlander racen bij een Nederlands team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 februari 2018 14:23 • Print artikel

Zeewolde – Regerend karting kampioen Joey Alders uit Anna Paulowna (Noord-Holland) staat aan de vooravond van zijn debuut in de autosport met het Nederlandse raceteam Van Amersfoort Racing (VAR). De 18-jarige coureur debuteert met VAR in het Duitse ADAC Formule 4 kampioenschap. Kort na het winnen van de kampioenstitel in het NK Rotax (DD2 categorie) voegde Joey zich eind december bij ons tijdens de wintertests in Barcelona en Valencia. Joey toonde op de Zuid-Europese circuits zijn talent en bleek in staat om snelle rondetijden te noteren.

Joey Alders voor Van Amersfoort Racing in ADAC Formel 4

Als voorbereiding op zijn racedebuut op het circuit van Oschersleben midden april zal Joey aansluiten bij het Formule 4 team voor meerdere testdagen op verschillende circuits in Europa. In de aanloop naar het Formule 4-seizoen zal de Nederlandse coureur ook regelmatig trainen in de simulator op ons hoofdkantoor in Zeewolde.

Jeroen de Jong, teammanager van het Van Amersfoort Racing F4 team: “Het is goed om te zien dat karttalenten hun weg vinden naar het racen met éénzitters. Joey heeft een sterke indruk gemaakt tijdens de tests. Helemaal als je ogenschouw neemt dat hij nooit eerder in een Formule 4 wagen had gereden. We kijken uit naar de samenwerking om Joey te begeleiden in zijn ambitie te slagen in de autosport.”

Joey Alders: “Het is een prachtige kans om bij Van Amersfoort Racing te kunnen debuteren in de autosport. Naar mijn mening is Van Amersfoort Racing het beste team in het ADAC F4 kampioenschap. Als Nederlander racen bij een Nederlands team maakt het nog specialer. Mijn doel is om direct competitief te zijn. De ervaringen tot nu toe en de prettige samenwerking met het team geven me heel veel vertrouwen.”

Het 2018 seizoen van het ADAC Formula 4 kampioenschap omvat 7 evenementen met ieder drie races. Het seizoen trapt af op 13 april op de Motorsport Arena Oschersleben. Daarna bezoekt het VAR F4 team achtereenvolgens de Hockenheimring, de Lausitzring, de Red Bull Ring in Oostenrijk, de Nürburgring en de Sachsenring voordat in de derde week van september de Hockenheimring gastheer is voor de seizoensfinale.

Van Amersfoort Racing is een Nederlands raceteam, dat in 1975 werd opgericht door Frits van Amersfoort. Sindsdien heeft Van Amersfoort Racing een lange traditie opgebouwd met het ondersteunen van opkomende coureurs in hun weg omhoog. De (Nederlandse) coureurs Max en Jos Verstappen, Christijan Albers, Giedo van der Garde, Huub Rothengatter en Charles Leclerc raceten voor Van Amersfoort Racing voordat ze doorstootten naar de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS