Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Joey Alders domineert in Asian Formula Renault Series: 3 zeges op rij; ticket voor Renault Eurocup Rookie in Abu Dhabi

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2019 03:01

SEPANG – Hij lijkt niet te stoppen dit seizoen, autocoureur Joey Alders. Het twintigjarige talent uit Anna Paulowna won afgelopen weekeinde op het circuit van Sepang in Maleisië alle drie de races tijdens de vierde ronde van de Asian Formula Renault Series. Daarmee verstevigde de Nederlander zijn leidende positie in het algemeen klassement. Als fraai extraatje won hij een ticket voor de Formula Renault Eurocup Rookie Test in Abu Dhabi.

Joey Alders wint 3 races Asia Formule Renault

“Ik kon me geen beter weekend wensen. Het kwam dit weekend allemaal samen”, zei een dolblije Joey na de laatste race. Zijn weekeinde begon al uitstekend doordat de toprijder van BlackArts Racing tijdens de vrijdagtrainingen een nieuw baanrecord reed voor de Formule Renault 2.0. “Dat gaf me een boost voor de kwalificatie en dat loonde met een dubbele poleposition.”

Vlak voor de start van de eerste race op zaterdag moest hij samen met de andere rijders ineens uit de auto stappen. Baanofficials meldden dat de race zou worden aangevangen achter de safety car in plaats van de gewone staande start. Dit omdat hevige regenval op de avond voor de race de startlichten had beschadigd. Joey: “Eenmaal terug in de auto was het belangrijk om snel weer te focussen en een goede start te maken achter de safety car. Alles ging goed en ik heb P1 kunnen pakken.”

Omdat de startlichten later op de dag nog steeds niet waren gerepareerd, begon ook de tweede race achter de safety car. “Omdat het in de eerste race goed ging, was dit in mijn voordeel”, zei Joey. “Na de start was het eigenlijk een soort kopie van de eerste race. Ik had een goede start en daarna een goede snelheid waardoor ik opnieuw won.”

Joey Alders wint 3 races Asia Formule Renault

De overwinning was overigens niet zomaar een overwinning voor Joey. Hij had daardoor een ticket bemachtigd voor deelname aan de Formula Renault Eurocup Rookie Test in Abu Dhabi. “Daar ben ik echt heel blij mee. Dat was het hoofddoel voor dit kampioenschap. Geweldig dat het nu gelukt is.”

Voor aanvang van de derde race van het weekeinde waren de startlichten dan eindelijk gerepareerd en werd weer met een reguliere staande start begonnen. “Het team had de koppelingsproblemen van het vorige weekend opgelost zodat het deze keer geen probleem meer was om de staande start te doen. Ik kende mijn verbeterpunten en ik moest me gewoon focussen op mijn werk. Het heeft uiteindelijk allemaal zijn vruchten afgeworpen met drie overwinningen uit drie. Het was het beste weekend van mijn carrière. Hopelijk komt er nog meer moois. Maar ik had dit niet kunnen doen als BlackArts Racing me niet dit ongelooflijke beest van een auto had gegeven.”

Joey Alders wint 3 races Asia Formule Renault

Voor Joey, die zes van de tien races tot dusver heeft gewonnen, gloort de hoofdprijs aan de horizon. De titel lijkt hem haast niet meer te kunnen ontgaan, want hem wacht nu alleen nog de laatste ronde van het kampioenschap. Die wordt gehouden van 6 tot en met 8 december. “Ik ben wel opgelucht na dit weekend. We hebben er hard naartoe gewerkt en is het des te mooier dat het dan ook uitkomt! Maar eerst ga ik proberen indruk te maken op Renault in Abu Dhabi tijdens de test op 28 oktober!”

Joey Alders wordt in zijn loopbaan gesteund door Runnersworld Hoorn, FastFeetGrinded en Fitness Centrum Anna Paulowna.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS