Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Indy Dontje maakt Nederlands succes in Daytona compleet: P3 met Mercedes-AMG en "Heel erg blij!"

Uitgegeven door Peter Vader • 27 januari 2020 10:46 • Print artikel

De Mercedes-AMG Motorsport klantenteams van Riley Motorsports en Winward Racing wisten met hun Mercedes-AMG GT4 een 1-2-3 podium te veroveren tijdens de seizoensopening van de IMSA Michelin Pilot Challenge. Deze vier uur durende race werd op vrijdag verreden op de Daytona International Speedway, voorafgaand aan de Rolex 24 Hours. Indy Dontje maakte het Nederlandse succes in Daytona compleet, door als derde het podium te beklimmen: “P3, dubbel podium voor het team en goede punten voor het kampioenschap!"

Mercedes AMG GT4 WinwardRacing Indy Dontje Daytona

Mercedes podium
Dylan Murry, Jim Cox en Jeroen Bleekemolen wonnen hun derde achtereenvolgende IMSA-race van vier uur in de Mercedes-AMG GT4 Nr35 van Riley Motorsports. De winnaars werden bij de finish gevolgd door de Nr57 Winward Racing Mercedes-AMG GT4 van Bryce Ward en Philip Ellis en de zusterauto van hetzelfde team met Nr4 eindigde als derde, met Russell Ward en onze eigen Indy Dontje! Dontje was erg blij na afloop en zei: “P3, dubbel podium voor het team en goede punten voor het kampioenschap! Dingen hadden beter maar ook slechter kunnen zijn. Geweldig werk van Russel in de openingsstint en het team tijdens de stops. We kunnen hierop voortbouwen!”

Russell Ward Indy Dontje Mercedes AMG GT4 Winward Racing
P3 in Daytona in het tweede jaar als teamgenoten: Indy Dontje (links) en Russell Ward (rechts)

Derde in tweede seizoen
Russell Ward en Indy Dontje begonnen hun tweede jaar als teamgenoten en behaalden voor het eerst samen een podiumplaats met hun derde plaats in de nummer 4 Mercedes-AMG GT4. Russell Ward na afloop: “Het was een geweldige dag voor Winward Racing. We hebben onze Mercedes-AMG GT4-auto's daar op de tweede en derde plaats kunnen plaatsen, en het is prachtig om daar met mijn vader te zijn. We hebben een geweldige race gehad, ik heb een geweldige stint gehad en ik kijk echt uit naar Sebring.”

Indy Dontje P3 IMSA Michelin Pilot Challenge Daytona

"Heel erg blij!"
En ook Indy Dontje liet zich niet onbetuigd: “Een goede race. We eindigden als derde in de Nr4, we bezetten P3 en P2 met ons Winward Racing-team en een compleet podium voor de Mercedes-AMG GT4! Onze auto liep erg goed en we hadden een soepele race. Ik ben blij met het optreden van Russell, hij reed in het begin geweldig en toen heb ik het afgemaakt. Over het geheel genomen zijn we heel erg blij!”

Indy Dontje Daytona 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS