Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Indy Dontje behaalt eerste seizoensoverwinning voor Mercedes-AMG

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2019 11:03 • Print artikel

HOHENSTEIN-ERNSTTHAL - Indy Dontje heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geclaimd voor Merdedes AMG. Samen met zijn Duitse teamgenoot Maximilian Götz was hij namens het Mann-Filter Team HTP de snelste op de Sachsenring. In de voorlaatste race van het kampioenschap waren Dontje en Götz onverslaanbaar. Ze reden de hele race aan de leiding en kwamen met een marge van 31 seconden als eerste over de finish.

Indy Dontje behaalt eerste seizoensoverwinning voor Mercedes-AMG / RaceXpress


De tweede plaats ging naar Max Hofer en Christopher Mies van Montaplast door Land-Motorsport. Nederlander Kelvin Snoeks en zijn Oostenrijkse teamgenoot Mick Wishofer van Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing werden derde in een nieuwe Mercedes-AMG GT3. "We hebben het eindelijk gedaan", riep een jubelende Indy Dontje uit. "Het was een echt geweldige dag: poleposition, een goede race en de snelste ronde - wat wil je nog meer?"

Indy Dontje behaalt eerste seizoensoverwinning voor Mercedes-AMG / RaceXpress


"Onze start was niet eenvoudig. Ik kreeg een duwtje, maar uiteindelijk was alles in orde. Ik kon iets van een gaatje slaan dat ik daarna uitbouwde. We hadden ook veel geluk met de pitstop; we keerden terug op een 'leeg' circuit. Dat is vooral hier goed, omdat de Sachsenring een smal en technisch uitdagend circuit is. Alles ging perfect en de juiste strategie hielp natuurlijk ook."

Indy Dontje behaalt eerste seizoensoverwinning voor Mercedes-AMG / RaceXpress


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS