Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Indy Dontje pakt podium in Hockenheim; "Alles viel op zijn plek, dat geeft gewoon een super gevoel"

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 17 september 2019 19:17 • Print artikel

Afgelopen weekend werd het ADAC GT Masters Kampioenschap verreden in Hockenheim. Met nog vier races te gaan was eigenlijk nog van alles mogelijk voor Indy Dontje en Maxi Götz van het MANN-Filter Mercedes Team. Zaterdagmorgen zette de sympathieke 26 jarige autocoureur uit Schoorl al een goede basis, wat hem een derde startpositie voor de race van zaterdag opleverde. Na de start viel hij weliswaar terug maar door een zware crash in het middenveld waar meerdere wagens bij betrokken waren en wat een code rood opleverde kreeg hij één plek terug voor de herstart. Die herstart pakte goed uit en tot de verplichte pitstop kon hij constante tijden neerzetten. Na de pitstop nam Maxi Götz het stuur over die geen fouten maakte en zodoende de wagen naar een tweede plek op het podium bracht. Wat het extra mooi maakte, was het feit dat de hele familie Dontje aanwezig was op het circuit. "In verband met het dertig jaar samenzijn van mijn ouders", legde Indy uit tegenover RaceXpress.nl. Zo konden ze getuige zijn van een prachtige race en een verdiend tweede plek op het podium.

Indy Dontje pakt podium in Hockenheim


“We hebben op de Red Bull Ring ook al op het podium gestaan maar het voelt weer goed terug te zijn", vervolgde Indy Dontje tegen RaceXpress.nl. "We zitten er al het hele jaar goed bij, maar elke keer lieten we kleine steekjes vallen die hard worden afgestraft in dit sterke kampioenschap. Nu viel eindelijk alles op zijn plek zowel in kwalificatie als in de race en dat geeft gewoon een super gevoel! Het is een fantastisch kampioenschap, één van de sterkste GT3-kampioenschappen in Europa met de beste rijders en teams. Een mooi format ook gedurende het weekend met voor iedere rijder een kwalificatie plus 2 races in het weekend.”

Indy Dontje

"Door het gehele seizoen hebben we overal goede punten gescoord waardoor we nu op een vierde plaats liggen met een kleine achterstand naar de nummers twee en drie", aldus Dontje.

Op zondag kwalificeerde Maxi Götz zich voor de achtste plek met maar een verschil van twee tiende op de pole postition. Wederom was er in de eerste ronde een zware crash, gevolgd door een rode vlag. Hoewel Götz een plaats gewonnen had werd hij deze keer terugverwezen naar de achtste plaats op de grid voor de herstart. In de race konden ze helaas niet verder naar voren komen mede door het strafgewicht van 20 kg voor het behalen van de tweede plek van zaterdag.

Indy Dontje


Aankomend weekend komt Indy Dontje alweer in actie, dan in Barcalona samen met zijn Amerikaanse Teamgenoot Russell Ward in de GT Open die wat ervaring komt opdoen in Europa in de GT3. Daarna is de ADAC GT Masters op de Sachsenring waar Indy en Maximilian gaan voor een overall podium. Tussendoor maakt hij dan de nodige kilometers in de kart met de ID-Engine in ontwikkeling. Dat is nog een leuk project van de familie Dontje.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS