Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Estoril vervangt opnieuw geplande Monza als 24H SERIES Europe seizoensopener: "Veiligheid is prioriteit!"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 maart 2020 14:32 • Print artikel

GENNEP - Vanwege aanhoudende zorgen in Italië is de inaugurele Hankook 12H MONZA, gepland voor 27-28 maart, uitgesteld in onderling overleg tussen het managementteam van de Autodromo Nazionale Monza en de Nederlandse promotor Creventic, het organiserende orgaan achter de 24H-SERIES powered by Hankook. De opnieuw geplande Hankook 12H MONZA vindt nu plaats op 10-11 juli en wordt daarmee de vierde ronde op de 24H SERIES Europe-kalender in plaats van de Europese seizoensopener. Zowel Creventic als het managementteam van Autodromo zijn het erover eens dat de veiligheid van deelnemers, fans en al het betrokken personeel tijdens een raceweekend, een topprioriteit blijft en beschouwen dit als één van de belangrijkste factoren die bijdragen aan deze beslissing.

Creventic 24H Series 2020

Creventic is ook verheugd aan te kondigen dat de 24H SERIES Europe seizoensopener zal doorgaan zoals gepland op de eerder bevestigde datum van 26-27-28 maart, en dat deze nu zal plaatsvinden op het Circuito Estoril in Portugal. Alle bevestigde inzendingen voor de Hankook 12H MONZA zijn nu geregistreerd voor de allereerste Hankook 12H ESTORIL op 26-27-28 maart. Inzendingen blijven open voor zowel het Portugese evenement als de herschikte Monza-ronde.

Creventic 24H Series bandenwissel

Pietro Benvenuti, algemeen directeur van Autodromo Nazionale Monza, legt uit: "De epidemiologische noodsituatie die Italië treft, legt ons verantwoorde keuzes op om de verspreiding van het Coronavirus te bestrijden en te beperken. Daarom hebben we besloten, in overeenstemming met Creventic, om het evenement uit te stellen tot juli. We zijn blij dat we in Creventic een sympathieke partner hebben gevonden die ons in staat heeft gesteld om het evenement toch aan het Italiaanse publiek te presenteren, al is het op andere data dan aanvankelijk gepland."

Creventic 24H Series KTM

Creventic woordvoerder Ole Dörlemann zegt er over: “Ondanks de wijziging van onze kalender, zijn we erg blij dat de 24H-SERIES voor het eerst in 2020 in Monza zal racen, zij het iets later in het jaar dan aanvankelijk gepland. De veiligheid van iedereen die een 24H SERIES-evenement bijwoont of hieraan deelneemt, is altijd onze topprioriteit geweest en zal dat ook in de volgende jaren blijven. Tegelijkertijd zijn we erg blij dat we met het managementteam van de Autodromo Nazionale Monza een werkbare oplossing voor deze kwestie hebben gevonden en blijven we erop vertrouwen dat de eerste race van Creventic in de 'Temple of Speed' in juli succesvol en memorabel zal zijn."

Creventic 24H Series 2020 actie

De herziene 24H-SERIES-kalender voor 2020 is nu als volgt:

• Hankook 12H ESTORIL, 26-27-28 maart, Circuito Estoril,
Portugal
• Hankook 12H SPA, 1-2 mei, Circuit de Spa-Francorchamps,
België
• TCR SPA 500, 1-2-3 mei, Circuit de Spa-Francorchamps, België
• Hankook 24U PORTIMAO, 12-13-14 juni, Autódromo Internacional
do Algarve, Portugal
• Hankook 12H MONZA, 10-11 juli, Autodromo Nazionale di Monza,
Italië
• Hankook 24H BARCELONA, 4-5-6 september, Circuit de
Barcelona-Catalunya, Spanje
• Hankook 12H IMOLA, 9-10 oktober, Autodromo Internazionale
Enzo e Dino Ferrari, Italië
• Hankook 24H COTA USA, 13-14-15 november, Circuit of the
Americas, Austin, Texas

De wederzijdse beslissing om de Hankook 12H MONZA uit te stellen, betekent helaas dat het evenement op Circuit Paul Ricard, waar op 10 juli de Hankook 9H CIRCUIT PAUL RICARD zou worden georganiseerd, niet langer zal doorgaan. Er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe mogelijkheid om dit evenement op Paul Ricard dit jaar alsnog te organiseren. Alle andere bevestigde raceweekends voor de 24H-SERIES 2020 blijven ongewijzigd en zullen doorgaan zoals gepland.

Creventic 24H Series actie zijkant

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS