Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

ENTRY-LIST: Beitske Visser geselecteerd voor de W-Series; Stephane Kox op reservebank

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2019 08:55 • Print artikel

De W-Series heeft de 18 coureurs bevestigd voor het eerste seizoen. In dit kampioenschap racen alleen vrouwen. Daarmee is de grid van de oorspronkelijke 61 coureurs teruggebracht naar de 18 die op de grid staan. Onder hen de Nederlandse Beitske Visser. Daarnaast zijn er een viertal reservecoureurs waaronder Stephane Kox.

line 2019 W Series girlpower

De laatste selectie bestond uit een vierdaagse test op het circuit van Almeria in Spanje. De eerste twaalf coureurs werden geselecteerd in de ochtend van de laatste dag van de test, waarbij extra rijtijd aan de coureurs werd gegeven om de andere rijdsters te evalueren.

“Aan deze coureurs die er niet doorheen gekomen zijn, bied ik mijn medeleven aan, natuurlijk, maar ik zeg ook ‘goed gedaan’”, aldus W Series-drirecteur Bond Muir. “Al onze coureurs hebben ijverig gewerkt, hard gestudeerd en goed gereden, waaronder deze die het niet gehaald hebben. Aan de 18 coureurs die er wel doorheen gekomen zijn, zegt ik ‘van harte gefeliciteerd en erg goed gedaan’.”

“Maar ik wil ook onze vier reservecoureurs benoemen, die het niet tot de laatste 18 haalden, maar wel indruk maakten op onze juryleden. Ze zijn teleurgesteld, dat is onvermijdelijk, maar nog steeds een onderdeel van de W Series-familie.” De preseasontests vinden van 14 tot en met 16 april plaats op de Lausitzring in Duitsland. Het eerste evenement is op 3-4 mei op de Hockenheimring.

Beitske Visser is een van de 18 coureurs die straks op het Duitse circuit op de startgrid staat. Stephane Kox staat helaas op de reservelijst. Naomi Schiff uit België zit bij de 18 geselecteerde dames, terwijl Sarah Bovy bij de vier reserves hoort.

De coureurs en reservecoureurs

Drivers
Jamie Chadwick
Sabre Cook
Marta Garcia
Megan Gilkes
Esmee Hawke
Jessica Hawkins
Shea Holbrook
Emma Kimilainen
Miki Koyama
Sarah Moore
Tasmin Peppe
Vicky Piria
Alice Powell
Gosia Rdest
Naomi Schiff
Beitske Visser
Fabienne Wohlwend
Caitlin Wood

Reserves
Sarah Bovy
Vivien Keszthelyi
Stephane Kox
Francesca Linossi

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS