Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Drie keer podium met drie verschillende Van Amersfoort Racing rijders geeft aan dat ze erg competitief zijn

Uitgegeven door Johann Petermann • 22 april 2018 06:14

De mix van regen en zonneschijn maakte de start van het nieuwe ADAC Formule 4 seizoen een echte uitdaging. Niettemin behaalden ze bij Van Amersfoort Racing uitstekende prestaties in Oschersleben.

adac formula 4

Joey Alders (NL), Liam Lawson (NZL), Lucas Alecco Roy (DUI) en Charles Weerts (BEL) maakten hun debuut met VAR op het compacte en bochtige circuit van Oschersleben terwijl Frederik Vesti (DEN) aan zijn tweede seizoen begon. Wat betekent dat Van Amersfoort Racing aanwezig is met niet minder dan vijf door Tatuus-Abarth aangedreven Formule 4 auto’s. Een nieuwe mijlpaal voor de Nederlandse ploeg.

De eerste race werd gekenmerkt door verschillende safety cars, zoals vaker te zien in Oschersleben. Na een start vanuit de vierde positie, werkte Liam Lawson zich geleidelijk op naar het podium. Met gedurfde inhaalmanoeuvres toonde de jonge coureur zijn vaardigheden. Frederik Vesti eindigde als zesde en haalde zijn eerste punten van het jaar binnen. Hij was echter niet zo blij met zijn resultaat.

In de tweede race toonde de Deen dan ook zijn veerkracht door P2 te behalen en kon als enige coureur druk kon uitoefenen op de winnaar Lirim Zendeli. Ook Charles Weerts had een beter resultaat dan in zijn eerste race (DNF) met een P4. Liam kon niet meedoen voor de top tien vanwege zijn slecht verlopen kwalificatie waarin hij technische problemen te verduren kreeg en geen tijd meer had voor een ronde.

In de derde en laatste race van het evenement was het heel spannend en presteerden alle VAR coureurs uitstekend. 25.000 toeschouwers zagen hoe Charles Weert naar het podium reed met een P3. Zijn eerste podium in de F4. Frederik Vesti startte als 7e en werd nog 4e. Zowel Joey Alders als Lucas Alecco Roy belandden eveneens in de Top 10. Lucas ging van P12 naar P8 en Alders maakte indruk door als tweede te eindigen in het Rookie-klassement. Liam toonde goede rondetijden, maar kreeg ongelukkig contact met een ander auto en moest daardoor voor nieuwe voorbanden de pits in.

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing: “We vertegenwoordigen met vijf auto’s bijna een kwart van het veld, wat heel speciaal is voor ons en soms ook zenuwslopend, wanneer ze dicht bij elkaar rijden. Maar alle vijf deden het erg goed en we zijn tevreden met de prestaties in dit eerste F4 evenement van 2018. Drie keer op het podium met drie verschillende coureurs geeft aan dat we erg competitief zijn. Niettemin zijn we ook kritisch en balen we dat we geen enkele race hebben gewonnen. We hebben dus nog genoeg huiswerk te doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS