Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Billy Monger maakt aankomend weekend zijn comeback; nog geen jaar na zijn vreselijke ongeluk

Uitgegeven door Jessica Ratering • 28 maart 2018 06:27 • Print artikel

Billy Monger zal aankomend weekend, op Qulton Park, zijn race-comeback maken. Een fantastische prestatie aangezien het nog geen jaar geleden is, dat Monger een vreselijk ongeluk, in de Formule 4, meemaakte. Na dit ongeluk moesten beide benen van de jonge Brit geamputeerd worden.

Billy Monger

Zijn comeback is mogelijk doordat de auto is aangepast op de situatie van Billy. De organisatie van het kampioenschap MSV heeft dispensatie verleend, aangezien de organisatie het herstel en terugkeer naar de racewereld van Billy steunt.

Billy Monger Formula 3

Billy Monger geeft aan dat hij hoopt op een vast plek op de grid: “Ik kan, zeer verheugd, bevestigen dat ik op de grid sta tijdens de eerste ronde van de BRCD Britse F3 kampioenschap op Qulton Park dit weekend. Het is één keer voorlopig, maar ik hoop om binnenkort de rest van het seizoen te kunnen bevestigen. Ik wil Carlin en mijn sponsor Baylis en Harding bedanken voor de support en ik kan niet wachten om op de grid te staan.”

Begin maart was de officiële media-testdag op Donington Park. Die dag heeft Monger al mooie resultaten laten zien. Met de zesde plek heeft hij kunnen bewijzen dat hij weer in vorm is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS