Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bentley coureurs nemen deel aan SRO's 'Esport GT Series Charity Challenge' met vier Continental GT3's

Uitgegeven door Peter Vader • 28 maart 2020 14:16 • Print artikel

CREWE - Bentley Motorsport racet misschien niet op het circuit vanwege het uitstel van openbare evenementen over de hele wereld, maar het in Crewe gevestigde team zal zondag 29 maart nog steeds in actie zijn, aangezien vier Continental GT3's zullen racen in de SRO E-Sports GT Series Charity Challenge. Nu coureurs, ingenieurs en fans over de hele wereld thuisblijven om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, zijn velen zich tot e-racen gaan wenden om toch hun motorsportfixatie te krijgen. Aanstaande zondag organiseert de SRO - de organisatoren van de meerdere real-world raceseries waarin Bentley's klantenteams uitkomen - een race op Monza in de Assetto Corsa Competizione-wedstrijd.

Bentley_Continental_GT3_eRace-Spa 2019 groen_1

50 deelnemers
In de race zullen 50 GT3-auto's het uitvechten, waaronder 40 echte racers en 10 sim-racers, met vier Continental GT3's die strijden om de hoogste eer door het winnen van de race. Bentley fabrieksrijder Al Buncombe (GBR), K-PAX Racing's Andy Soucek (ESP), CMR's Arjun Maini (IND) en JRM's Martin Plowman (GBR) zullen elk een Bentley racen in de sim-race van een uur. In de aanloop naar de race hebben de coureurs van Bentley nauw samengewerkt met het technische team van Bentley Motorsport om de auto te ontwikkelen en het team is vol vertrouwen vooruitlopend op zijn debuut in dit esport-evenement.

Debuut in esport
Bentley's Director of Motorsport, Paul Williams, merkt op: “Hoewel het natuurlijk teleurstellend is om de rondes van het raceseizoen 2020 uit te moeten stellen, staat de gezondheid en veiligheid van iedereen voorop. Daarom hebben we de vaardigheden van onze motorsportafdeling verplaatst door ze in de virtuele wereld in praktijk te brengen. Onze coureurs en technici zijn de hele week druk bezig geweest met het opzetten van de virtuele Continental GT3 en het is de rondetijd op het snelle circuit van Monza, die nu representatief is voor de echte wereld. Het is een race van een uur, dus we denken dat strategie een grote rol kan spelen. We hebben misschien niet de snelste rondetijd, maar we zijn al blij genoeg met ons racetempo."

Bentley_Continental_GT3_eRace-Spa 2019_3 zwart goud

Liefdadigheidsevenement
Een citaat van de Bentley coureur Al Buncombe spreekt boekdelen: “Het is fantastisch dat SRO zo'n liefdadigheidsevenement heeft georganiseerd. We zijn een hechte gemeenschap en dit evenement stelt ons in staat om samen te komen en onze zeer loyale fans wat racen te geven om van te genieten. We hebben deze week heel hard gewerkt aan de set-up. Het niveau van voorbereiding en inspanning heeft ervoor gezorgd dat het een echte raceweek is! Laten we hopen dat we zondag de vruchten ervan kunnen plukken."

Livestream
De virtuele race vindt plaats op zondag 29 maart met de livestream op youtube.com/GTWorld vanaf 13:30 uur CET. De uitzending begint met een herhaling van de kwalificatiesessies voor simracen, gevolgd door twee halve finales, die 90 van 's werelds beste simracers tot 20 finalisten hebben teruggebracht. Om 16:40 uur vindt een kwalificatiesessie van 15 minuten plaats en de race zelf gaat het licht om 17:00 uur op groen. Fans kunnen de actie van alle raceteams van Bentley volgen op sociale media door te zoeken op @BentleyRacing op Twitter en @BentleyRacingOfficial op Instagram.

Bentley_Continental_GT3_eRace zilver groen Monza 2019

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS