Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Bent Viscaal twee keer naar podium in Hongarije en overtuigend beste rookie in Euroformula Open

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 juli 2018 04:11 • Print artikel

HUNGARORING - Bent Viscaal heeft tijdens de vierde ronde van de Euroformula Open opnieuw laten zien wat voor een talentvol coureur hij is. De achttienjarige snelheidsduivel uit Albergen denderde op de Hungaroring in Hongarije naar twee tweede plaatsen. Daarmee verstevigde hij zijn tweede positie in het algemeen klassement. Ook breidde hij de leiding in het rookieklassement van het Formule 3-kampioenschap uit.

Bent Viscaal podium

"We hebben veel stappen gemaakt, zowel met de set-up van de auto, maar ikzelf ook", concludeerde een tevreden Bent. "We hebben twee keer het podium behaald en gewonnen bij de rookies. Over het algemeen ging het dus heel goed, ook op een baan die ik nog niet kende. Ik vind de Hungaroring een supermooi circuit. Het is een heel vloeiende en technische baan, maar inhaalmogelijkheden zijn beperkt, net zoals in de Formule 1. Daarom was de kwalificatie heel belangrijk. Dat bepaalt voor een groot deel hoe je weekend gaat verlopen."

De eerste kwalificatie was half nat, half droog. Het zorgde voor listige omstandigheden op het Hongaarse circuit. Bent: "De startpositie waar ik stond was nog helemaal nat. Dat was pittig. In de race ging het goed. Ik pakte weer een podiumplaats en P1 bij de rookies."

Tijdens de tweede kwalificatie pakte Bent zowaar poleposition. "Dat was heel goed. Ik had een supertijd, en ik was er heel tevreden mee. Helaas had ik bij de start van race 2 te veel wielspin. Daardoor verloor ik een plek. Dit weekend was ik samen met Drugovich (kampioenschapsleider, red.) het snelst. Achter ons was het gat groot. Zo was het gat naar P3 al een halve seconde. Uiteindelijk werd ik tweede, maar het tempo was goed. Toch baalde ik een beetje dat ik niet had gewonnen."

Op het circuit van Silverstone waagt de rijder van Teo Martín Motorsport een nieuwe poging om zijn eerste racewinst van het seizoen binnen te halen. De vijfde ronde van het kampioenschap wordt pas in het weekeinde van 1 en 2 september gehouden. Toch blijft de snelle Overijsselaar volgas doortrainen. Niet in de auto, hij traint de komende weken zijn conditie en zijn fysiek. "Ik ga een week naar Portugal. Daar word ik nog fitter gemaakt door mijn trainer. Ik train sowieso veel."

Bent Viscaal F3

Want Bent is ambitieus. Hij moet en zal dit seizoen rookiekampioen worden. "Formule 3 is moeilijk, maar we hebben de goede lijn te pakken. Daar ben ik over te spreken. Als we die lijn doorzetten, komt er mogelijk nog meer moois uit voort." Aan het eind van het seizoen zijn er nog races in Barcelona en Jérez. "Die banen ken ik van de Formule 4 van vorig jaar. Ik heb er zin in en hoop tweede helft van het seizoen goed door te kunnen zetten."

Bent bedankt het team van Teo Martín uit Madrid, zijn familie, die er ook in de moeilijke tijden voor hem is, zijn sponsors en de KNAF.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS