Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Belg Charles Weerts voor Van Amersfoort Racing naar Duits Formule 4 kampioenschap

Uitgegeven door Bart • 22 februari 2018 15:44 • Print artikel

Charles Weerts komt dit jaar uit voor Van Amersfoort Racing in het Duitse Formule 4 kampioenschap. De pas 16-jarige Belg maakte vorig jaar zijn debuut in het kampioenschap en eindigde als tweede in het rookie-klassement. Weerts was drie keer de beste rookie en kwam tien keer als tweede over de finish.

Charles Weerts


Deze winter neemt Weerts deel aan het Formule 4 kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Met nog twee rondes te gaan, leidt de Belg het klassement. De coureur behaalde negen podiumplaatsen, waaronder drie overwinningen, een pole position en noteerde drie keer de snelste raceronde.

Weerts kijkt er naar uit om voor VAR te gaan racen. "De geschiedenis van VAR spreekt voor zich en ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Het doel is om voorin mee te strijden."

Teammanager Jeroen de Jong is uiteraard tevreden met de komst van Weerts. "Charles heeft vorig jaar met zijn sterke optredens onze aandacht getrokken. Hij is ambitieus en zijn tweede plaats van vorig jaar en zijn leidende positie in de Emiraten nu laten zien wat zijn kwaliteiten zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS