Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Aston Martin gaat voor de overwinning in de 12H Bathurst en bevestigt deelname aan de 2020 Intercontinental GT Challenge

Uitgegeven door Peter Vader • 28 januari 2020 17:36 • Print artikel

Aston Martin heeft zijn deelname door de fabrikant bevestigd voor de 2020 Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli (IGTC). Dit betekent dat voor de eerste keer in de geschiedenis van de serie de Britse sportwagenfabrikant voor de overall-titel gaat op het hoogste niveau van alle GT3-wedstrijden. De serie wordt verreden op een aantal van 's werelds meest iconische circuits. De IGTC bestaat uit vijf stand-alone endurance evenementen verspreid over het hele kalenderjaar, beginnend met de Liqui-Moly Bathurst 12 Hours komend weekend in Australië. Vervolgens komen de Total 24 Hours of Spa (België) op 23-26 juli, de Suzuka 10 Hours (Japan) op 21-23 augustus, de Indianapolis 8 Hours (Verenigde Staten) op 2-4 oktober en de finalerace is de Kyalami 9 Hours (Zuid-Afrika) op 19-21 november.

Aston Martin Vantage GT3 R-Motorsport Monza RX foto Peter Vader

R-Motorsport
Aston Martin wordt bij de eerste ronde vertegenwoordigd door vier Vantage GT3's, waarvan er twee worden ingeschreven door de partnerteams R-Motorsport en Garage 59. Het evenement van komend weekend heeft extra betekenis voor Aston Martin Racing omdat het ook het debuut van de nieuwe Vantage markeert op het afschrikwekkende Mount Panorama-circuit in New South Wales. De toonaangevende uitdager voor de algemene overwinning in Bathurst is komend weekend R-Motorsport, dat twee Aston Martin Vantage GT3-auto's in de top Pro-categorie heeft ingeschreven met een line-up met alleen maar sterren. De Britse coureur Jake Dennis keert terug naar het toneel van een evenement waarin hij twaalf maanden geleden ook al acteerde, toen hij een tweede plaats behaalde. Dit jaar deelt hij de Nr76 inschrijving met zesvoudig IndyCar Series-kampioen en Indianapolis 500-winnaar Scott Dixon (NZ) en 2006 Australisch Supercars-kampioen en tweevoudig Bathurst 1000-winnaar Rick Kelly (AUS). De line-up van zuster Nr62 bestaat uit de 17-jarige Olli Caldwell (GB), FIA Formule 2-winnaar Luca Ghiotto (I) en Marvin Kirchhöfer (D).

12H Bathurst Aston Martin Vantage GT3 R-Motorsport Castrol livery

Garage 59
Voor een eerste volledig seizoen keert Garage 59 terug naar de IGTC. Ze maakten indruk in hun debuutjaar als partnerteam van Aston Martin Racing. Garage59 werd tweede in de Blancpain GT Series Endurance Cup Am-klasse en won zelfs de Franse race op Paul Ricard. Dit jaar komt het team uit in de IGTC Pro-Am-klasse met Alexander West (SWE), Chris Goodwin (GB) en Côme Ledogar (F). Verder nemen ze deel aan de Bathurst 12 Hours met fabrieksrijder Maxime Martin (BEL), die momenteel derde staat in het FIA World Endurance Championship. De 2016 Spa 24 Hours-winnaar maakt zijn debuut op het legendarische Australische circuit. "Het is echt goed nieuws," zei Martin. "Het is een heel laat, extreem laat telefoontje geweest, maar ik ben super opgewonden om te gaan. Ik weet dat het een geweldig evenement is. Ik ben nog nooit in Australië geweest, laat staan Bathurst, dus daar is nog veel te leren. We vechten voor de overwinning van de Pro-Am-klasse en als we kijken naar met wie ik samen race, dan denk ik dat we een grote kans hebben." Garage 59 zet ook een tweede Nr159-auto in de Silver-klasse in, bestuurd door AMR Junior-coureur Andrew Watson (GB), vers van zijn stint in de Rolex 24 van afgelopen weekend in Daytona), IMSA GTD-coureur Roman de Angelis (CDN) en onze eigen Olivier Hart (NL). De Nederlander maakt daarmee zijn debuut in de hoog aangeschreven en hoog competitieve raceserie!

12H Bathurst Aston Martin Vantage GT3 Garage 59

Aston Martin
David King, president van Aston Martin Racing zei: "Dit is de krachtigste aanval van Aston Martin Racing op de overwinning van de 12 uur van Bathurst, een race die het beste toont van wat internationale GT3-races te bieden hebben. We hebben er alle vertrouwen in dat de combinatie van onze twee partnerteams R-Motorsport en Garage 59, en het steeds verder groeiende concurrentievermogen van de Aston Martin Vantage GT3, een hevige uitdaging voor onderscheidingen in Australië zullen opleveren. Deze line-up en de kwaliteit van onze partners vormen het perfecte moment om voor het eerst deel te nemen aan het algemene kampioenschap van de fabrikant. " De Liqui-Moly Bathurst 12 Hours vindt komend weekend plaats op 1-2 februari 2020.

12H Bathurst sunset

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS