Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Aprilia debuteert met succes in de autosport + FOTO's

Uitgegeven door Dirk Kempen • 4 juni 2018 14:07 • Print artikel

In ItaliŽ is een nieuw tijdperk begonnen. Het Italiaans Proto kampioenschap, het Campionato Italiano Sport Prototipi, is voortaan een cup-klasse. Alle proto's zijn voorzien van hetzelfde chassis en dezelfde Aprilia-motor.

Campionato Italiano Sport Prototipi Aprilia motor
Waar voorheen verschillende constructeurs zoals Norma, Ligier en Wolf streden in hun Honda aangedreven sportwagens, zijn de reglementen voor 2018 aangepast. Wolf Racing Cars produceert het chassis, de Wolf GB08 Thunder. De GB08 Thunder is gebaseerd op de Group CN proto van dezelfde constructeur. Het grote verschil is dat de coureur in het midden van de auto zit, daarmee lijkt het op een eenzitter formulewagen met wielkasten. In tegenstelling tot de Le Mans Prototypes van tegenwoordig heeft de GB08 Thunder een open cockpit zůnder halo. Aprilia levert een unieke V4 motor voor de snelle sportwagen. De 1.000cc motor werd onder handen genomen door de Noale Racing Department om tot een vermogen van meer dan 200 pk te komen.

Het lukte de organisatie om 20 snelle sportwagens op de grid te zetten voor de eerste race. Op de snelheidstempel van Monza was de ervaren Italiaanse piloot Lorenzo Pegararo de snelste met twee overwinningen. Met een motor van slechts 1.000cc kwamen de beste rondetijden vijf tot zeven seconden te kort vergeleken met de Blancpain GT Series afgelopen april.

Campionato Italiano Sport Prototipi Aprilia motor

De Aprilia motoren worden ook gebruikt in de nieuwe Griiip G1 formulewagen, gemaakt in IsraŽl. Wanneer de raceserie start is nog niet bekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS