Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Dubai: Mooie overwinning wielerlegende Tom Boonen in de autosport

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2020 18:33 • Print artikel

DUBAI – In een race die vanwege zware regenval werd ingekort tot zeven uur en 17 minuten, behaalde het Belgische team AC Motorsport zijn eerste overwinning in de TCE-divisie bij de Hankook 24H DUBAI 2020. Na de beslissing om uit veiligheidsoverwegingen de race niet meer voort te zetten, werd de Audi RS 3 LMS van het team (#188, Stéphane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / Gilles Magnus / Matthew Taskinen) als winnaar geklasseerd. Nadat het team in Dubai al twee keer de TCE-pole-position behaald had, lukte het hen nu dus eindelijk om de eerste overwinning binnen te slepen. Voor Audi was het de tweede toerwagenzege in Dubai, nadat het merk er in 2017 al zijn eerste TCR-winst behaald had.

24H Dubai 2020 TCE podium

Succes voor Tom Boonen
Voor meervoudig wielerkampioen Tom Boonen was het zijn eerste, grote internationale overwinning in de autosport. “De omstandigheden waren gewoon onvoorstelbaar. Ik reed echt langzaam, maar zelfs op de rechte stukken was er aquaplaning”, zei de Canadees Matthew Taskinen, die achter het stuur van de klasse winnende Audi zat, toen de rode vlag gezwaaid werd. Naast de zege in de TCE-divisie won het team AC Motorsport ook de TCR-klasse, gevolgd door twee Volkswagen Golf GTI TCR’s, de Lestrup Racing Team-auto (#111, Hannes Morin / Martin Öhlin / OIiver Söderström / Marcus Fluch) en die van Autorama Motorsport by WolfPower Racing entry (#112, Alberto Vescovi / Roberto Ferri / Miklas Born / Constantin Kletzer / Yannick Mettler), beiden met twee ronden achterstand.

24H Dubai 2020 TCE race

BMW 240i wint TCX klasse
Terwijl TCR-auto’s de eerste tien plaatsen in de algemene rangschikking van de TCE-divisie bezetten, ging de overwinning in de TCX-klasse naar de Team ACP - Tangerine Associate BMW M240i Racing Cup (#321, Catesby Jones / Ken Goldberg / Damon Danieli / Dr Jim Norman). De TCE pole-winnende CWS Engineering Ginetta G55 (#278, Colin White / Bradley Scorer / JeanFrançois Brunot / Fraser Robertson / Adam Hatfield) eindigde als tweede in deze klasse, gevolgd door de Nordschleife Racing-Ligier JS2 R (#226, Guillaume Roman / Thierry Blaise / François Riaux / Michel Sallenbach). Omdat hij de enige gefinishte auto in zijn klasse was, was de Team Avia Sorg Rennsport-BMW M240i Racing Cup (#351, Skip Woody / Johan Schwartz / Benito Tagle / Mark Brummond) ook zeker van de winst in de TC-klasse.

Ivo Breukers vierde
Van de deelnemende Nederlanders in de TCR-klasse reed alleen Ivo Breukers zich in de kijker. Hij stuurde de #101 Cupra TCR DSG van het Red Camel-Jordans.nl team naar een vierde plaats in deze klasse. Breukers vormde een rijderscombinatie met de Duitser Henry Littig (AM) en de twee Canadezen Jerimy Daniel (Semi Pro) en Jean-Francois Hevey (Semi Pro). De andere Nederlandse Cupra, de #175 van NKPP Racing by Bas Koeten Racing Netherlands, wist zich als dertiende te klasseren. De geheel Nederlandse rijderscombinatie bestond uit Gijs Bessem (AM), Harry Hilders (AM), Bob Herber (AM) en Willem Meijer (AM).

Volgende race: Monza!
Voor de volgende race van de 24H SERIES powered by Hankook reizen teams en rijders naar het wereldberoemde Autodromo Nazionale Monza in Italië voor de première van de Hankook 12H MONZA (27-28 maart), de seizoensstart van de 24H SERIES Europe powered by Hankook. Nadere informatie is te vinden via: www.24hseries.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS