Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Dubai: Jeroen Bleekemolen tweede met Black Falcon-Mercedes-AMG GT3, Indy Dontje vierde, MP Motorsport pole in GT3 AM!

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2020 14:50 • Print artikel

DUBAI - De Duitser Maro Engel, een voormalig winnaar van de FIA GT World Cup, had sinds 2017 niet meer op het Dubai Autodrome geracet, maar dat weerhield hem er geenszins van om de poleposition voor de 15e editie van de Hankook 24H DUBAI van dit weekeinde voor zich op te eisen. Zijn rondetijd van 1:57,490 minuten op het 5,390 kilometer lange Dubai Autodrome was voor Engel genoeg om met de Toksport WRT-Mercedes-AMG GT3 (#777, Maro Engel / Luca Stolz / Philip Ellis / Patrick Assenheimer / Martin Konrad) de poleposition veilig te stellen. Voor Mercedes-AMG was het ook de eerste poleposition bij de Hankook 24H DUBAI sinds 2017. “Deze heb ik echt aan het team te danken, de jongens hebben een ongelooflijke klus geklaard door onze auto na de opgelopen schade tijdens de testdag van gisteren weer te repareren. Ik geloof dat ze tot vier uur vanmorgen bezig geweest zijn, dus het is mooi om iets terug te kunnen geven”, zei Maro Engel na de kwalificatie. “Als altijd speelde het verkeer in de tijdtraining een belangrijke rol, maar ik kon een redelijk fatsoenlijke ronde rijden, die genoeg was voor de poleposition.”

Jeroen Bleekemolen tweede Qualifying 24H Dubai

De Nederlander Jeroen Bleekemolen reed met de Black Falcon-MercedesAMG GT3 (#4, Khaled Al Qubaisi / Hubert Haupt / Ben Barker / Manuel Metzger / Jeroen Bleekemolen) de tweede tijd, slechts 0,047 seconden achter Engel. Daarmee was de volledige eerste startrij in handen van MercedesAMG-teams. Porsche-fabrieksrijder Sven Müller reed in de Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#91, Sven Müller / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) de derde tijd. De HTP Winward Motorsport-Mercedes-AMG GT3 (#84, Al Faisal Al Zubair / Maximilian Götz / Maximilian Buhk / Christiopher Brück / Indy Dontje) eindigde als vierde in de kwalificatie, gevolgd door de MS7 by WRT Audi R8 LMS (#7, Mohammed Saud Fahad Al Saud / Michael Vergers / Dries Vanthoor / Christopher Mies / Rik Breukers) op de vijfde plaats. Met de snelste tijd voor de MP Motorsport Mercedes-AMG GT3 (#19, Daniël de Jong / Henk de Jong / Bert de Heus / Jaap van Lagen) in de GT3-Amklasse dankzij de zesde tijd algemeen van Jaap van Lagen start MercedesAMG in beide GT3-klassen vanaf de poleposition. De tweede Toksport WRTMercedes (#70, Axcil Jeffferies / Alexander Hrachowina / George Kurtz / Martin Konrad / Finlay Hutchinson) eindigde als tweede in de GT3-Am en als achtste algemeen. De derde tijd in de GT3-Am-klasse was voor de Saintéloc Racing-Audi R8 LMS (#26, Pierre-Yves Paque / Christian Kelders / Daniel Desbrueres / Michael Blanchemain / Steven Palette), die net buiten de top tien algemeen eindigde.

24H Dubai quali 1

Snelste in de GTX-klasse was de Leipert Motorsport-Lamborghini Hurcacán Super Trofeo (#710, Gregg Gorski / Gerhard Watzinger / JM Littman / Yury Wagner / Tom Dillmann). Tom Dillmann veroverde al vroeg in de training de eerste plaats en verbeterde daarna nog een keer zijn tijd. De concurrentie kwam er vervolgens niet meer aan te pas. De tweede plaats in de klasse ging ook naar een auto uit de Lamborghini Super Trofeo, die van het team Dragon Racing uit de Verenigde Arabische Emiraten (#788, James Geddie / Glynn Geddie / Adam Balon / Phil Keen). De Cor Euser Racing-MARC II V8 (#717, Richard Verburg, Nigel Farmer / Keong Liam Lim / Cor Euser / Einar Thorsen) completeerde de top drie in de klasse.

Twee vaste rijders uit de Porsche Supercup, de Nederlander Larry ten Voorde en de Luxemburger Dylan Pereira, streden om de poleposition in de 991- klasse. Uiteindelijk eindigde Ten Voorde met de race:pro motorsport-Porsche (#996, Bertram Hornung / Matthias Jeserich / Christian Voigtländer / Max Weering / Larry ten Voorde) bovenaan, nadat het team eerder op de dag de motor van de auto vervangen had. Pereira moest in de DUWO RacingPorsche (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk / Dylan Pereira) genoegen nemen met de tweede startplaats. De HRT Performance Porsche (#969, Hans Holmund / Tommy Gråberg / Erik Behrens / Holger Harmsen / Leon Köhler) kwalificeerde zich als derde in de klasse.

24H Dubai quali 2

De Canadees Nickolas Wittmer behaalde met de ST Racing-BMW M4 GT4 (#438, Samantha Tan / John Boyd / Nickolas Wittmer / Jon Miller) de poleposition in de GT4-klasse. Een vroege snelle ronde voor Wittmer bracht het team aan kop, waarna het deze positie wist te verdedigen. Met de Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW (#469, Michael Schrey / Michael Fischer / Marc Ehret / Gabriele Piana / Tobas Müller) als tweede en de Century Motorsport-BMW (#430, Angus Fender / Brett Strom / Ben Hurst / Daren Jorgensen / Nathan Freke) op de derde plaats bezetten BMW-teams de volledige top drie van de GT4-klasse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS