Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Volkswagen met twee klassieke Kevers in de Mille Miglia: Arrivederci, Beetle!

Uitgegeven door Johan Vis • 20 mei 2019 11:28 • Print artikel

Momenteel zijn de ogen van klassiekerliefhebbers van over de hele wereld gericht op ItaliŽ, op de race die veelal de mooiste stratenrace ter wereld wordt genoemd: de Mille Miglia. Sinds 1927 leggen de deelnemers van het evenement meer dan 1.000 mijl (ongeveer 1.600 km) af van Brescia naar Rome en terug. In het jaar waarin de productie van de Beetle wordt beŽindigd, treedt Volkswagen in de Mille Miglia aan met twee klassieke Kevers.

null

De Mille Miglia werd voor het eerst gereden in 1927 en was tot het einde in 1957 een van de langste en moeilijkste races ter wereld. De beste coureurs uit hun tijd vochten met hun auto's voor de overwinning en eeuwige roem. De Mille werd in 1977 nieuw leven ingeblazen. De passie waarmee de klassiekerrace in ItaliŽ wordt gevierd is legendarisch.

Kevers horen bij de Italiaanse klassiekerrace
Volkswagen heeft in de jaren vijftig de geschiedenis van de Mille Miglia beÔnvloed. De Kevers reden vanwege hun betrouwbaarheid vaker voorop dan de krachtiger concurrenten. Paul-Ernst Stršhle verraste in 1954 vriend en vijand met zijn 'Dapferle'-Kever. Hij bouwde delen van de Porsche 356 in zijn Volkswagen Kever uit 1948 en behaalde daarmee de overwinning in de 1300 cc-klasse ťn een verrassende derde plek in de 1500 cc-klasse.

Bril- en Ovaalkever
Dit jaar is Volkswagen met twee Kevers van de partij in ItaliŽ. Een Brilkever uit 1951 en een Ovaaltje uit 1956 zijn teruggebouwd naar de specificaties van toen. De voorschriften zijn streng: alleen voertuigen die tussen 1927 en 1957 aantoonbaar de Mille Miglia hebben gereden en die identiek zijn aan de auto van toen, mogen deelnemen. De diamantgroene Ovaalkever is door Volkswagen Classic natuurgetrouw nagebouwd voor de Mille Miglia in 2011 en 2012, inclusief de Porsche-motor die een vermogen van 55 kW/75 pk levert. De tweede Kever, een Bril, is voorzien van verschillende Porsche-onderdelen en is 44 kW/60 pk sterk. De resedagroene klassieker werd voor de 2019-editie van de Mille Miglia vrijwel helemaal nagemaakt en komt geheel overeen met de ĎDapferleí waarmee Paul-Ernst Stršhle de Mille van 1954 reed.

Arrivederci, Beetle!
Het uiterlijk van de Kever in de legendarische Mille Miglia maakt het mogelijk om opnieuw te ervaren wat miljoenen mensen al tientallen jaren met elkaar verbindt: de passie voor de ronde vormen van de Volkswagen Kever en de Beetle, zijn opvolger die op de luchtgekoelde klassieker is geÔnspireerd. Dit tijdperk loopt in de zomer van 2019 ten einde wanneer de laatste Beetle van de band rolt. Meer dan zeventig jaar na de productiestart van de allereerste Kever en 21 jaar na de premiŤre van de New Beetle is het tijd om afscheid te nemen. Net als met de allerlaatste luchtgekoelde Kever Ďŕltima Ediciůní in 2003, zorgt Volkswagen ook bij de Beetle voor een waardig afscheid in de vorm van de ĎFinal Editioní.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS