Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Volkswagen Golf: in de spotlights de sportieve GTD

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 april 2020 12:20 • Print artikel

Volkswagen heeft drie nieuwe versies van zijn sportieve icoon de VW Golf. De nieuwe Golf GTD heeft een uniek karakter en is krachtige en digitaler dan ooit tevoren. Het geheim achter het succes van de Golf GTI schuilt in zijn unieke DNA waarmee hij al 45 jaar lang de harten steelt van liefhebbers over de hele wereld.

Golf GTD

Het icoon van Volkswagen is er inmiddels al enige tijd in drie verschillende gedaanten, elk met een krachtige en efficiŽnte aandrijflijn.

Golf GTD

Nieuw design met kenmerkende details
De sportieve drieling van Volkswagen is uiteraard direct te herkennen aan de unieke designdetails die al vele decennia hot items zijn bij berijders en bewonderaars. Het opvallende front met grote, open honingraat grille, de X-vormige mistlampen en de LED-dagrijverlichting over de gehele breedte, is volledig nieuw en toch heel herkenbaar. Net als bij de vorige generaties zijn de karakteristieke designdetails zilver van kleur op GTD. Van opzij maakt de sportieve Golf-model indruk met extra brede sideskirts die vloeiend harmoniŽren met de voorbumper en de achterskirt. Aan de achterzijde vallen de brede schouders, de grote dakspoiler en de sportieve diffuser op. De GTD een dubbele uitlaatpijp links.

Golf GTD

Krachtige en efficiŽnte aandrijflijnen
De Golf GTD heeft een sterke, zuinige en zeer schone 2.0 TDI-motor onder de kap. Hij levert 147kW/200pk en een maximumkoppel van 400 Nm bij lage toerentallen. De snelle diesel is standaard voorzien van de razendsnel schakelende zeventraps DSG-automaat en heeft twee nieuwe SCR-katalysatoren met twin-dosing voor een verder verlaagde uitstoot.

Golf GTD


Golf GTD


Golf GTD


Golf GTD


Golf GTD


Golf GTD


Golf GTD

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS