Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S! GESPOT: Nieuwe gecamoufleerde Maserati in Modena - motor 100% ‘by Maserati’

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 november 2019 12:58 • Print artikel

De eerste ‘mule’ voor de ontwikkeling van een nieuwe Maserati-motor reed deze week in Modena de poort aan de Viale Ciro Menotti uit.

Maserati Innovation Lab

De ‘mule’ – zoals deze auto’s in de auto-industrie worden genoemd – is de eerste van een aantal experimentele auto’s die zijn uitgerust met een nieuwe motor die centraal achterin is geplaatst. De krachtbron – met een innovatief verbrandingssysteem – is volledig ontwikkeld en gebouwd door Maserati en is de voorloper van een nieuwe motorenfamilie die exclusief is voorbehouden aan de modellen van het merk.

Maserati Innovation Lab

De data die wordt vergaard door de mules wordt samen met de opgedane ervaringen geďntegreerd in de simulators – de meest geavanceerde ter wereld – van het Maserati Innovation Lab. Vervolgens worden de prototypen op basis van deze informatie verder gefinetuned en doorontwikkeld, en voorzien van de definitieve carrosserie en technologieën.

Maserati Innovation Lab

De mules voor een nieuw Maserati-model hebben een speciale livery waarin de ‘Save the Date’ teaser is verwerkt voor een launch-event dat in mei 2020 gaat plaatsvinden.

Maserati Innovation Lab

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS