Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S - Comeback van een old-school silhouet als een moderne EV: de Opel Manta is bevestigd voor 2025

Uitgegeven door Peter Vader • 6 maart 2022 20:30 • Print artikel

Het recente Opel Manta-concept deed het bloed al sneller door de aderen stromen, het logo met de Blitz moet in ieder geval terugkeren. Voor fabrikanten zal het de komende jaren van cruciaal belang zijn om het beste uit hun erfgoed te halen. Aangezien batterij-elektrische technologie auto's onvermijdelijk homogener maakt, zal de mogelijkheid om te handelen op vroegere glorie des te waardevoller worden. Tesla heeft oude autofabrikanten laten zien dat decennia aan geschiedenis ook niet van vitaal belang zijn voor succes, dus de nostalgische reizen zullen zorgvuldig moeten worden beoordeeld. Niemand wil er anno 2022 van beschuldigd worden ouderwets te zijn...

Opel Manta GSe ElektroMOD 1

Opel’s nieuwste poging om decennia van autobouw te combineren met de elektrische revolutie, is een nieuwe Manta EV, die halverwege dit decennium op de markt moet komen. De oude Manta B was een echt icoon, Opels stijlvolle Capri-rivaal die in de jaren ’70 en ‘80 veel fans won, waarbij enkele opmerkelijke rallysuccessen de zaak behoorlijk hielpen. Met een beetje geluk haalt de nieuwe Manta inspiratie uit het slimme ElektroMOD-concept dat we vorig jaar hebben gezien. De Opel met het old-school tweedeurs sedan-silhouet, de Ronal-wielen en retro-stijlelementen, samenbracht met een 31 kWh-batterij en een motor van 147 pk. Het leek en klonk bij uitstek haalbaar; de Manta ElektroMOD zag er heel productie gereed uit, dus we hoopten dat het ook zou gebeuren. Nu heeft Opel, en inderdaad ook Vauxhall, bevestigd dat de Blitz-badge in ieder geval zijn comeback zal maken.

Opel Manta GSe ElektroMOD 2

Volgens de maker wordt dit een Manta "passend bij de tijd waarin we leven", wat voor Opel "emissievrij en veelzijdig betekent, een auto waar fans naar hunkeren". Wat dat betekent, wordt aan onze verbeelding overgelaten. Het potentieel dat het weer de zoveelste sombere elektrische SUV wordt, is duidelijk genoeg. Niet in de laatste plaats omdat er in de tussentijd een ander, meer bolvormig concept is ontworpen en gedigitaliseerd. Maar we blijven vasthouden aan het idee dat er iets aantrekkelijks zal worden gemaakt van het nieuwe STLA EV-platform, dat is opgesteld om een hele reeks toekomstige Stellantis-producten te ondersteunen.

Opel Manta GSe ElektroMOD 3

Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz zei over de aankondiging: "De nieuwe Opel Manta zal opnieuw een zeer emotionele auto zijn. Met elektrische kracht die zorgt voor een eersteklas acceleratie van de tap. Onze Manta zal opnieuw staan voor puur rijplezier. We zullen een fascinerende, verbazingwekkend ruime nieuwe interpretatie". We weten niet zeker of iemand van de oude Manta hield omdat hij ruim was, maar laten we de scepsis voor later bewaren en vasthouden aan het idee dat Rüsselsheim eindelijk zijn fantasie de vrije loop laat.

Opel Manta GSe ElektroMOD 4

Opel Manta GSe ElektroMOD 5

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS