Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Audi pakt uit op IAA met twee wereldpremičres: AI:TRAIL concept car en nieuwe Audi RS 7 Sportback

Uitgegeven door Johan Vis • 9 september 2019 06:46 • Print artikel

Audi brengt komende week twee wereldpremičres en vele beursdebutanten mee naar de IAA in Frankfurt. Op de show onthult het merk onder andere de AI:TRAIL concept car, Audi’s visie op een elektrisch aangedreven terreinauto van de toekomst. Een tweede wereldprimeur van formaat is de nieuwe Audi RS 7 Sportback. Verder maakt ook de e-tron FE06 voor het eerst zijn opwachting. Met deze nieuwe Formule E racewagen treedt Audi Sport aan in het Formule E-seizoen 2019/2020.

Audi pakt uit op IAA met wereld- en showprimeurs

Tijdens de IAA toont Audi op indrukwekkende wijze de omvang van zijn huidige modelprogramma. Ruim de helft van de 26 auto’s die tijdens de publieksdagen op de Audi-stand in hal 3 staan, zijn voor het eerst te zien voor het grote publiek. Voorbeelden zijn de vernieuwde Audi A4 en Q7, de A1 Citycarver, de Q3 Sportback en de Audi RS 6 Avant. Dit zijn slechts enkele van de vele nieuwe highlights in het productgamma van Audi.

Hoogtepunt op de Audi-stand
Naast de nieuwe productiemodellen vormt de eerste gezamenlijke presentatie van de vier Audi Design vision-modellen ongetwijfeld het hoogtepunt op de Audi-stand. Een wereldpremičre is daarbij weggelegd voor de Audi AI:TRAIL offroader, die het genre herdefinieert met elektrische aandrijving en een revolutionair carrosserieconcept.

Publieksprimeur: Audi e-tron FE06
In november treden Daniel Abt en Lucas di Grassi bij de start van het 2019/2020 Formule E-seizoen aan in de Audi e-tron FE06, Audi’s nieuwe Formule E-auto die zijn showdebuut beleeft op de IAA. Op 22/23 november maakt hij zijn eerste elektrische kilometers tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen in Ad Diriyah (Saudi-Arabië).

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS